Trots krisen tvekar inte Petter Stordalen, ägare till Nordic Choice Hotels och välkänd norsk miljardär att satsa i Hyllie.
- Det är bättre att satsa i dåliga tider än i goda. Det är nu det är viktigt att bygga för framtiden, sa han vid en presskonferens i Hyllie på onsdagen.
Hotellkedjan har just nu 4 800 rum under byggnation i Skandinavien och Baltikum. Hyllie var sista stopp på en nästan 14 dagars rundresa där Stordalen rest runt till sina  projekt och det kunde märkas på hans hesa stämma. Men entusiasmen för Hyllieprojektet var inte att ta miste på.

Lovordar Malmös mod
Med vid presskonferensen var också Peabs ägare Mats Paulsson som passa på att tacka kommunen.
- Malmö stad hade modet att ha en vision för en ny stadsdel där andra bara såg ett vattentorn och åker, sa han.
Kommunalrådet Anders Rubin, ordförande i tekniska nämnden, påpekade att Malmö med dess snabba växttakt har behov av flera centrumbildningar.
- En stor hotellsatsning i Hyllie är logisk, sa han.

Gemensam finansiering
Hotellet vid Point Hyllie beräknas kosta 600 miljoner kronor och finansieras gemensamt av Peab och Nordic Choice. Byggstarten blir efter nyår, hotellet blir 18 våningar högt med en magnifik utsikt och får en stor konferenssal på 600 kvm.
- Vi ska samspela med mässan, arenan och de många events som blir där. Men också naturligtvis ha vanliga hotellgäster som lockas till det fantastiska läget nära både Malmö, Köpenhamns flygplats Kastrup och Köpenhamn, säger Torgeir Sisleth, vd Nordic Choice Hotels.

Rekryterar med auditions
Quality Hotel View får 150-160 anställda och dessa rekryteras lokalt.
- ­Ja, det betyder många nya arbetstillfällen i Malmö. Vi brukar ha en ganska otraditionell rekrytering med bland annat auditions och har goda erfarenheter med det, säger Petter Stordalen.
Från början var tanken att hotellet skulle placeras i det högsta av de totalt fem husen vid Point Hyllie. Nu fylls den högsta byggnaden så småningom förmodligen med både arbetsplatser och bostäder.
- Området utvecklas efter hand och det kan också komma andra hotell, säger Pia Andersson, vd Annehem.
Det skrämmer inte Petter Stordalen.
- Om vi var rädda för konkurrens skulle vi inte bygga alls. Lämna de bekymren till oss, säger han.

Bygger även vid Malmö Live
Quality Hotel View blir Nordic Choice Hotels sjätte hotell i Malmö. Även i det blivande kongresscentret, Malmö Live, ska Nordic Choice driva hotell. Men planerna stoppar inte där.
- Jag skulle gärna se ett Comfort Express inne i centrum. Ett hotell för unga som gärna både bokar och betalar sitt hotell på mobilen. Det konceptet har vi haft stor framgång med i Oslo, säger Petter Stordalen.