Den behagliga doften i entrén till JM:s hus på Hyllie Boulevard berättar att allt är sprillans nytt och fräscht. Det var bland annat det nya som lockade hit Marlies Madsen.
- Jag ville komma till något modernt och alldeles nybyggt. Det är också tyst och lugnt här. Inga trafikljud som stör. Tidigare bodde jag på Bergsgatan, säger hon när vi står i den än så länge tomma lägenheten på andra våningen.
Marlies Madsen har precis varit och hämtat nyckeln till lägenheten på JM:s kontor. Hon har massor av tankar kring hur hennes nya hem ska se ut.
- Jag har funderat mycket på hur jag ska inreda och har inte riktigt bestämt mig. Det bästa är nog att ta det lugnt och låta det utvecklas i lagom takt.

Öppen planlösning
Hennes lägenhet har ett kombinerat stort kök och vardagsrum, något som tilltalar henne mycket.
- Det är jättefint med den här öppna amerikanska stilen, istället för flera rum med väggar emellan som man har i äldre lägenheter.
I anslutning till sovrummet finns en rejäl klädkammare, eller walk-in closet, med flera kvadratmeter golvyta.
- Den var också en anledning till att jag fastnade för den här lägenheten.

Köpte lägenheten osedd
De flesta som köper en lägenhet brukar ha tittat på den innan, men så var det inte för Marlies Madsen. Det fanns inget färdigt hus när hon bestämde sig för drygt ett år sedan, bara ritningar.
- Jag var på flera möten med JM och fick en bra känsla, att här skulle jag trivas. Flera av lägenheterna blev sålda ganska snabbt och jag tänkte att jag får slå till om jag skulle få just den här tvåan på andra våningen.
Att vara bland de första som bosätter sig i Malmös nya stadsdel Hyllie känns bra tycker Marlies Madsen. Hon jämför med hur det var när hon var barn.
- Det fanns ju ingenting här, bara åkermark och ett vattentorn. När man åkte hit i buss på studiebesök med skolan kändes det jättelångt…och nu bor jag här! Men om det inte hade varit för tåget in till stan på tre minuter hade jag inte flyttat hit.
Att handla mat och andra förnödenheter är också enkelt och smidigt. Emporia rymmer bland mycket annat en stor mataffär.

Egen täppa på balkongen
Utanför de stora fönstren som vetter mot söder finns en stor och luftig innergård med bland annat en flera meter bred och hög vägg, som kommer att täckas med hängande gröna växter till sommaren. På taket ovanför förrådsbyggnaden på gården ska ett stort, grönt sedumtak växa fram. Marlies Madsen tänker odla på sin balkong.
- Balkongen är stor och jag gillar odling. Till sommaren ska jag prova med en italiensk kålgrönsak, som jag saknar från tiden när jag bodde i Italien.
Hon ser också fram emot det nya badhuset i Hyllie, som ska vara klart i augusti med bland annat en 50-metersbassäng och gym.
- Badhuset är också en anledning till att jag valde att flytta hit. Sen ska det byggas skolor här, om man skaffar barn någon gång i framtiden.