Text Lisa Appelqvist

Om boendemiljön i centrala Hyllie är präglat av täta huskroppar och gränder, blir södra Hyllie en luftigare affär.

- Den här delen, söderut längs med Hyllie boulevard, får hjälp av kommande stadsdelsparken, med mera grönt och flera vyer.

Det berättar Joel Sandler, projektledare på Peab Bostad AB som har öst in det bästa från tidigare projekt i detaljplanen, för att erbjuda något unikt på Malmös bostadsmarknad.

Väster- och söderläge
"Hyllie Homes" blir två separata huskroppar, med totalt 68 bostadsrätter i storlekarna 1:or till 4:or, radhusliknande lägenheter i två etage och indragna penthousevåningar med egen takterrass. Och vyer. Gott om vyer.

- Vi har verkligen tagit tillvara på platsen. Alla lägenheter har balkong och fantastiska utblickar med västerläge och söderläge, berättar Joel Sandler.

Hus ett får mycket västervy, ut mot sundet och bron. Hus två har söderläge, med den framtida stadsdelsparken som blickfång.

Innergård och takterrass
De båda huskropparna förenas med en innergård där mycket tanke och omsorg har lagts på att skapa flera rum, i olika nivåer och med skilda funktioner.

- Tygelsjöstigens pilallé går utanför som en fantastisk cykelmotorväg in mot stan, där blir det smidig på- och avfart från cykelförvaringen. Andra gårdsrum blir mer avskilda uteplatser med pergola och spaljéer.

Om innergården är ett gemensamt utrymme på markplan, så har bostadsrätterna även tillgång till ett gemensamt utrymme på "luftplan".

- En takterrass på sjunde våningen med en inne- och en utedel, möblerad för att uppmuntra till rekreation, träning och yogapass.

Invändigt
Känslan när man kommer upp på höjden, med utblick mot sundet, bron och närheten till kontinenten, är något som Peab bygger vidare på invändigt. Den internationella karaktären som ska prägla hela området märks i de tre kostnadsfria köksvalen: "Scandinavian grace", "French bistro" och "Oriental mood".

Men framför allt är det kanske den spännande variationen på lägenheterna som sticker ut.

- Det blir en större variation än vad vi bygger i genomsnitt. En bredare palett att välja mellan, och olika planlösningar med en twist. Vi har verkligen försökt hitta det bästa från tidigare projekt och snickrat ihop ett boende som jag tror kommer att tilltala många, säger Joel Sandler.

Peab är en av de stora byggaktörerna i Hyllie. Vad betyder den här stadsdelen för er?
- Hyllie är ett fantastiskt spännande område och när vi sitter i byggherredialogerna är det inspirerande för oss alla att vara delaktiga i planeringen av den här södra delen. Den internationella karaktären har varit genomgående från början. Södra Hyllie blir ett fönster mot världen och det kommer man att ha i sin lägenhet.

 

Fakta/Hyllie Homes

Vad: 68 bostadsrätter, ettor till fyror, fördelade i två flerbostadshus på sju respektive fem våningar med gemensam takterrass och innergård.

Planlösningar: Alltifrån ettor med en twist till marklägenheter i två plan och indragna penthousevåningar med takterrass.

Boyta: 35-102 kvadratmeter.

Fasad: "Skiffer är ett relativt nytt material med fantastiska egenskaper. Innegården får en grön skiffernyans. Utsidan mot allmän platsmark får mer grå skiffer. Det blir även mycket inslag av träpanel och fönsterkulören blir klarare röd färg. Vi har jobbat för att de olika materialen ska gifta sig bra."

Säljstart: Oktober 2020

Tillträde: Våren 2023

Läs mer om Hyllie Homes här