- Hyllie är ett attraktivt kontorsläge, menar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development. Många företag vill flytta hit eftersom läget är svårslaget, det tar 6 minuter med tåg till centralstationen och 12 minuter till Kastrup. Med hotell, konferensmöjligheter samt ett stort utbud av butiker, restauranger och annan service i området så vi räknar med att hyra ut återstående ytor under 2014.  

Kontorshuset Hermod har ett tydligt arkitektoniskt uttryck med en central kub i glas och två delar med tegelfasader. Byggnaden får en gemensam takterrass, ett Green Room på varje våningsplan som ger balkongkänsla, sportdepå för cykelpendlare samt bilparkering.

- Midroc har varit en stadig aktör sedan starten av Hyllies utbyggnad och som byggherre för MalmöMässan bidragit till att skapa den välkända besöksdestination som området är idag. Med Hyllies attraktionskraft för kommersiella fastigheter uppskattar vi den fortsatta styrka som Midroc visar genom att vara först ut i raden av kommande kontorsprojekt, säger Magnus Alfredsson, enhetschef för Hyllie och näringslivsmark i Malmö stad.

Thage Anderssons Byggnads AB är entreprenör och byggstart är planerad till andra kvartalet. Inflyttning kommer att ske vid årsskiftet 2015/2016. Midrocs investering är ca 250 miljoner kronor.


Fakta
Byggherre: Midroc Property Development
Arkitekt: Tengbom
3D-illustration: Visualisera

Hållbarhet
Hermod kommer att uppfylla kraven för Green Building och Miljöbyggnad nivå Silver, och kommer också certifieras enligt den internationella miljöklassningen Breeam.

Läs mer om kontorshuset Hermod
Följ Midroc Property Development på LinkedIn