I söndags fyllde Hyllie station 1 år, och i Hyllie firade man med stort kalas inne på Malmö arena, med gratis skridskoåkning på schemat.
Klockan 13 skred ett skridskolöst luciatåg med Malmö Lucia Matilda Hallborg i täten in på arenans is. Men för många, framförallt de yngre, var det framförallt isen som drog. Och så Malmö Redhawks förstås, som fanns på plats tillsammans - både spelare och skridskoskola. Många tog chansen att snöra på sig skridskorna och åka runt granen tillsammans med sina till vardags hockeyspelande idoler.

Trevligt att umgås med sina fans

- Vi har haft trevligt med alla som kommit hit för att träffa oss, säger forwarden Ivan Ciernik, Malmö Redhawks, en av spelarna på isen, som gillade att få träffa sina fans.
- Många av de som är här idag kommer hit på matcherna, och det är trevligt att för en gångs skull kunna se dem i ögonen och prata med dem. Vi är här med våra familjer och umgås och har det trevligt.
Familjen Jakobsson från Bunkeflostrand var några av de besökande, alla fyra med skridskor på, som testade isen inne i den stämningsfullt ljussatta arenan. Men det var inte bara isen som lockade:
- Vi försöker hålla oss uppdaterade om vad som sker här ute i Hyllie, säger mamma Helena Jakobsson.
- Vi gillar absolut närheten hit för oss - vi får både lugnet hemma och nära till allt som händer här.
- För oss blir ju detta city, säger maken Conny Jakobsson.

"Viktigt med service"
Paret Ritva och Lars-Eric Larsson från Söderkulla höll sig på betryggande avstånd från isen, och nöjde sig med bjudkaffe och en ingående granskning av infocentrets Hylliemodell.
- Vi har hört att det blir många bostäder här, och vi har börjat tänka att vi inte vill bo kvar i villa hela livet, säger Lars-Eric Larsson.

Om ni skulle flytta hit, hur vill ni då bo?
- Jag är inne på en marklägenhet med liten täppa. Det måste vara ett åldersvänligt boende, utan trappsteg, och nära till all service, säger Ritva Larsson.
- Det måste finnas mat- och klädbutiker, frisör, apotek, systembolag och tandläkare nära inpå, så att man slipper åka långt för att uträtta sina ärenden.