Text Lisa Appelqvist

Hyllie fortsätter att växa, samtidigt som den centrala delen står i stort sett inflyttad och klar. Och det är här, mitt på Hyllie stationstorg, som höstens bostadssafari och minibomässa tar avstamp:

Lördagen den 28 augusti står fastighetsbolagen JM, Trianon, Ikano Bostad och MKB Fastighets AB redo att presentera fem spännande nyproduktioner med både bostadsrätter och hyresrätter.

- På stationstorget kan man få information, se bilder och en kopp kaffe eller annan god dryck, innan man tar en karta och beger sig ut till projekten i de nya delarna av Hyllie, berättar Mia Stendahl, marknadskommunikatör på MKB.

Fortsatt nytänkande
Det kommunala bostadsbolaget har varit med på Hyllie-resan från allra första början.

- Den centrala kärnan i princip är färdig, men stadsdelen fortsätter att utvecklas jättemycket. Hyllieäng och Parkside är två helt nya områden, och precis som i resten av stadsdelen så är inget det andra likt. Till skillnad från många andra platser med nyproduktion så växer Hyllie med nytänkande. Det är ett spännande område hela tiden, säger Mia Stendahl.

Hyllieäng
Nytänket med Hyllieäng, området som ska ta form precis söder om badhuset, är småskalighet och variation med nära till allt. Här finns redan Hyllierankans prunkande odlingslotter för gröna små och stora fingrar. Utbudet av alla fritidsaktiviteter kommer dessutom att utökas med Malmös största parkouranläggning.

Områdets byggaktörer har dessutom gjort en överenskommelse kring social hållbarhet, med fokus på nya arbetstillfällen och bostäder för en skälig plånbok. Det är i Hyllieäng, med bostadsprojektet Hyllie Bro, som JM lanserar sitt nya koncept "Smarta kvadrat" - yteffektiva bostadsrätter med innovativa lösningar. Under minibomässan finns JM:s visningslägenhet på Hyllie Boulevard.

Parkside
I den andra änden av Hyllie Boulevard växer Parkside fram. Namnet kommer från läget - längs med den nya stora stadsdelsparken som sträcker sig ner mot Vintrie by. Här hamnar även Malmös internationella skola som får sätta sin prägel på området.

- Parkside får en mer internationell känsla och tar form längs med Hyllies eget Central Park, med små, fina gränder mellan husen. Man ser redan nu hur parken kommer att bli en stor, grön, härlig lunga och säkert jättepopulär, berättar Mia Stendahl.

Det är också i Parkside och kvarteret Smygmaskan, som MKB har sin visningslägenhet under bostadssafarin. 

Hur ser egentligen den typiska Hylliebon ut?
- Det vi har märkt är att hit flyttar en bra mix av människor från hela stan, ofta med det gemensamma att man vill pendla. Det ligger så pass bra till med pendlingsläget, man har nära till tåget eller jobbar kanske i Köpenhamn. Hyllie har varit väldigt populärt hela tiden.

Bostadssafari och minibomässa
• Vad? Ikano Bostad, JM, MKB Fastighets AB och Trianon bjuder i samarbete med Samsyn Hyllie in till gemensam visningsdag i Hyllie.
• När? Lördag 28 augusti klockan 11-15.
• Var? Bostadssafarin och minibomässan utgår från Hyllie stationstorg där bostadsaktörerna finns på plats för att presentera sina nya projekt.

Läs mer här:

JM Hyllie bro

MKB Smygmaskan

Hyllieäng