Tolv minuter till Köpenhamns flygplats, med Malmömässan tvärs över gatan - och med en dörr via Percys restaurang direkt in till Malmö Arena. Att Malmö Arena Hotell ligger bra till är det ingen tvekan om. Dörren från restaurangen är visserligen inte på plats än, men väggen är målad där den ska sättas in.

- Herrarnas toalett ligger längre bort längs samma vägg, och det är många som tror att detta är dörren, säger Linda Persson.

 

Modulbyggda toaletter från Finland

Riktigt när dörren finns på plats på riktigt vet hon inte, men bygget går planenligt och det första av de fyra husen som kommer att utgöra Malmö Arena Hotel står på plats. Fasaden är klar, och de modulbyggda toaletterna från Finland har anlänt.

- I första huset är toaletterna på plats. Inom några veckor kommer man att gå in och göra stomkompletteringen, det vill säga bygga upp rummen, säger Linda Persson när vi träffar henne i slutet av mars.

Totalt handlar det om prisvänliga 295 rum, varav tre är sviter. En av anledningarna till att man kan håll kostnaderna nere är just att bygget sker i en befintlig organisation, där exempelvis restaurangen redan finns.

- Sen blir det inte någon traditionell reception, utan automatisk in- och utcheckning. Men lobbyområdet kommer att vara bemannad 24 timmar om dygnet.

 

Läge för kongress, affärer, sport och shopping

Läget, med såväl Malmömässan som Malmö Arena och Station Hyllie inpå knuten, menar hon är unikt, menar hon är unikt.

- Det blir ett naturligt kongress- och konferenshotell, ett naturligt affärshotell och ett naturligt sporthotell. Och prisläget gör att vi är ett bra alternativ för budgetresenären.

En bro mellan Malmömässan och hotellet är på förslag, men beslut i frågan är inte fattat än. Vad som är säkert är i alla fall att det högsta huset blir femton våningar högt, med en skybar längst upp.

- Det blir en av Malmös högsta punkter. En vacker dag ser man ända bort till Ven!

I mars 2015 öppnar Malmö Arena Hotel.

- Då kommer alla kringytor att vara på plats - och badhuset öppnar också då.

 

Läs mer om Malmö Arena Hotel.