- När jag kom hit första gången kände jag WOW - det är både luftigt och fint inne - och så det med taket. Det blir många luncher här uppe. Man tar sig tiden att komma hit och njuta.

Marie Fjällman jobbar som butikschef på Bose och säljer tekniken för ljudupplevelser utöver det vanliga, och det här är den första konceptbutiken i Skandinavien. Bose har funnits i USA sedan 1964, och har sedan tidigare konceptbutiker både där och i Europa.

"Området är viktigt"

- Vi väljer location omsorgsfullt, och är väldigt noga med var vi vill synas. Det ska kännas rätt, och är rätt mycket som ska klaffa. Området är viktigt, och det är viktigt att det finns något för alla i familjen.

Bose var inte först ut på plats när Emporia öppnade, utan väntade tills köpcentret hunnit bli etablerat.

- Det kändes skönt komma in lite senare än andra butiker, och det har varit mycket mer trafik hit under det här året. Danskarna kommer i större utsträckning - man märker att valutan har stärkts. Det är otroligt bra att till exempel Malmö arena drar folk hit, vilket ger folk och rörelse i centret - restaurangerna finns här, parkeringen finns här.

Marie Fjällman berättar att eftersom Bose är ett så kallat premium brand så är det viktigt att nå rätt kundkrets. Att butiker som Apple store och Hollister finns på Emporia borgar för att även Bose kan sälja sina produkter.

- Vi riktar oss allt mer mot ungdomarna nu så det är bland annat viktigt för oss att det finns märken runt omkring som drar den sortens ungdomar som köper våra produkter.

"Ny stadskärna för Malmö"

Framtiden ser hon ljust på för Hyllie.

- Jag ser fram emot fler bostäder här. Det kommer att bli ett klockrent område och en helt ny stadskärna för Malmö!

Hon är nyfiken på vilken typ av människor som kommer att bosätta sig i Hyllie de närmaste åren, och hoppas på en mix.

- Det ska bli spännande att se.

Marie och hennes familj bor vid Bunkeflostrand i Malmös utkant. Och sen Emporia kom in i hennes liv åker hon sällan in till centrala Malmö.

- Jag handlar till exempel all mat här. Mataffärerna är jättefina, och har ett brett utbud. Och det här med tågen är guld - det är så lätt att ta sig överallt. Det är lätt komma hit och nära in till stan. Vi har inte varit inne i city på ett år. Här finns allting, och jag är alltid här i närheten när jag inte jobbar.

Om det inte vore för att hon har familj och bor i hus med trädgård - något hon inte vill byta bort, så skulle hon kunna se sig själv bo i någon av Hyllies nybyggda lägenheter.

- Vi längtar tills badhuset är klart! Här kommer finnas allt - träningsparker, badhus - och shoppingen finns redan. Jag ser mycket positivt på det framförallt Malmö arena gjort för Hyllie - att de vågade satsa från början.