text Lisa Appelqvist

BMW, Mercedes, Lexus, Volvo, Tesla och Audi och flera - under parollen "Emporia Stars of Cars" ställer en rad bilmärken ut sina senaste modeller på shoppingcentrets takparkering.

Motoreventet äger rum lördag och söndag den 19 och 20 maj mellan klockan 10-18 och utlovar något för hela familjen. 

Inne på Emporia kan stora som små testa på olika bilspel och den stora bilbanan. Böcker om bilar kommer att finnas till försäljning och givetvis finns ett utbud av vårens och sommarens solbrillor i varuhuset - för en tur i sommarcabben?

För att inte missa vårens stora motorhappening har i skrivande stund över 1400 personer anmält intresse för eventet på Facebook. Och även om du inte tar dig till Emporia för de senaste bilmodellernas skull så kan du passa på att ta del av Malmös bästa utsikt.

Mer information inför "Emporia Stars of Cars" kommer löpande här

Visste du att:
• Emporia öppnade den 25 oktober 2012. Det ägs av Steen & Ström och ritades av ansedda Wingårdh Arkitektkontor.

• Emporia har vunnit flera prestigefyllda pris. Vid den internationella arkitekttävlingen World Architecture Festival i Singapore, utsågs Emporia år 2013 till världens bästa shoppingcenter. 

• Emporias tak, som består av 27 000 kvadratmeter takträdgård, var ett medvetet val av Steen & Ström för att ge tillbaka av den mark man har tagit i anspråk för varuhuset.

• Shoppingscentret består av cirka 230 butiker och restauranger.