Hylliedagen samlade föräldrar, spelare, barn och ledare till Hyllie IP. Föreningen bakom arrangemanget, Hyllie IK, hette tidigare Vintrie IK och startades redan 1930. Cecilia Eklund och Alice Blomquist tar igen sig med varsin hamburgare efter att mammorna fått stryk av Hyllie IKs F05-06 med uddamålet: 9-10.

"Det blev en rafflande avslutning där en flicka blev fälld och fick straff", säger Cecilia Eklund och skrattar.

De bor i Djupadal och besöker Hylliedagen för andra året i rad och trivs i området.

"Det är mycket på gång här i Hyllie och det är en positiv utveckling", säger Cecilia Eklund.

 

Bild2

Matcherna avlöste varandra och gav barn och ungdomar möjlighet att läxa upp föräldrar och ledare. Tanken med Hylliedagen är just att göra en familjedag som sammanför tränare, barn, föräldrar och spelare med varandra.

 

Bild3

Kristina Palmér och Hampus Palmér Olsson uppskattade Hylliedagen och tittade bland annat till storasyster i F99-laget. De har bott i Hyllie i nio år och gillar hur området har utvecklats de senaste åren.

"Det är mycket på gång med nya butiker som öppnar vilket är jättekul. Jag bodde här som liten så för mig var det lite som att flytta hem. Då var det mest bondgårdar häromkring", säger Kristina Palmér. 

 

Bild5

Adam Landby, 4 år, besökte Hylliedagen tillsammans med pappa för att titta på storasyster Jessica som spelar i klubben. Han vann en uppsättning riktiga verktyg som han ska använda hemma för att hjälpa pappa att spika ihop garderober.

 

Bild6

Kön till grillen var lång. Latif Ahadi och Goran Stojkovic såg till att ingen var hungrig.

 

Bild7

Johanna Stenberg, Ebba Persson, Emilia Herslow Held och Frida Sundgren Lütz passade på att fira seriesegern i Skåne Västra Flickor 98 med popcorn och läsk.

 

Bild8

Lennart Karlsson sålde lotter hela dagen. En av storvinsterna var en signerad MFF-tröja.

 

Bild10

Hyllie IKs Flickor 99-00 höjer eldsjälen och hedersmedlemmen Ulf Svenssons pokal efter att ha tilldelats stipendium från hans minnesfond för första gången. Ulf Svensson, även kallad Mr Vintrie, gick bort 2012 och var spelare, ledare och ordförande i mer än 40 år i klubben.

 

Bild11

Ulf Svenssons sambo Lillemor Larsson delade ut priset tillsammans med nuvarande ordföranden Anders Svensson.

 

Bild12

Anders Svensson hade fullt upp hela dagen och växlade galant mellan att vara konferenser, lotteriutropare och prisutdelare.

 

Bild13

Gustav Gottschalk, född 2001, fick stipendium från Anders Tappers minnesfond som tidigare var aktiv i klubben. Här syns han tillsammans med Tappers syster Emma Valle som delade ut priset. 

 

Bild14

Anne-Marie Liljefors väntade på lotteridragningen. Både dotter och son är aktiva i klubben så det blir mycket fotboll. Hon har alltid bott i Hyllie och uppskattar att det händer nya saker och byggs i området.

"Det är en rolig utveckling. Emporia är kul för barnen."

 

Bild15

Simon Toft från Hyllie IKs P99-lag utökade klubbkassan genom att sälja kaffe, bullar och kexchoklad.

 

Bild16

Spänd väntan inför lotteridragningen.