Text Camilla Westemar & foto Urszula Striner

- Jag kommer att ha ont i smilgroparna ikväll, säger hon med flyttlådorna i famnen.

Med dagens inflyttning är Peabs kvarter Tor färdigt och snart fyllt med nyblivna Hylliebor. I entrén står Therese Alexandris, projektledare från Peab, och tar emot bostadsrättsägare enligt noggrant uträknat schema.

Den här soliga onsdagen kommer boende på de tre första våningarna att flytta in, om några dagar kommer de tre översta - allt för att göra inflyttningen smidig för alla.

- Vi har gjort ett hisschema som man tecknar sig på, och erbjuder flytthjälp på plats under dagen om man behöver, säger Therese Alexandris.

Allt stämde
Tillbaka till Angelica i den ljusa tvåan på andra våningen. Lägenheten fylls snabbt på med lådor från bilen och den egenhändigt byggda sängramen står redan på plats efter välkommen hjälp av flyttfirman.

- Det känns verkligen rätt att flytta in här. Allt stämde för mig: pris, läge och närheten till Kastrup där jag utgår i mitt jobb som flygvärdinna. Imorgon sover jag i min nya lägenhet för första gången, säger Angelica innan hon hastar vidare för att hämta fler lådor.

Avbockad önskelista
Angelicas nya grannar Nedim Krcic och Elin Rydell ska precis stiga in i sin nya tvårummare. Tillsammans med Peabs kundansvariga Caroline Jacobsson går de igenom de sista åtgärdspunkterna från slutbesiktningen och får sedan de efterlängtade nycklarna i handen - till den första gemensamma lägenheten.

- Välkomna hem, säger Caroline Jacobsson.

- Som vi har väntat på den här dagen, äntligen är vi här, säger en glad Nedim Krcic som berättar att de köpte lägenheten innan markarbetena ens var påbörjade. Lägenheten fanns bara i drömmarna och på ett produktblad.

Och allt stämde med parets egna önskelista över hur en första lägenhet ska se ut:

- Jag får en stor balkong med glasräcke som jag kan odla på, och Elin får en walk in-closet i sovrummet. Check på båda de punkterna, plus allt annat, säger Nedim med ett skratt.

Följt bygget i två år
Både Nedim och Elin är uppväxta i södra Malmö, har familjerna på nära håll och har länge sett Hyllie som sitt. Det framväxande huset har de till och med kunnat följa från Nedims balkong på Lindeborg.

- Vi tränar på ett gym här i Hyllie och Elin har fotograferat oss vid huset under byggtiden så vi har verkligen sett huset växa fram, säger Nedim.

Nedim måste tillbaka till jobbet men senare i dag går första flyttlasset.

- Vi vill hit så fort som möjligt. Hallen hemma är helt proppfull med saker så det är bara att sätta igång, säger en glad Nedim.

 

Fakta/Kvarteret Tor

• Kvarteret Tor är byggt av Peab och består av lågenergihus med 127 bostadsrätter och 52 hyresrätter samt en förskola som drivs av Malmö stad.

• Kvarteret gränsar mot Hyllie allé i söder om Bures gata i norr, med utsikt mot den nya Dagvattenparken som snart står klar.

• Läs mer om bostadsprojektet här