Paret har just fått nycklarna till sin lägenhet och ska få gå in i den för första gången. Deras enrummare med sovalkov och rymligt kök är en av 22 lägenheter som är inflyttningsklara, av totalt 81. Det klimatsmarta huset är byggt i vinkel, och det är den längan som ligger längs med boulevarden som de inflyttningsbara lägenheterna ligger i. Hissen är fortfarande inklädd i skyddspapper och byggentreprenörens folk är på plats och jobbar på med färdigställandet.

- Vi lämnar ut nycklarna nu under dagen, men det är först efter klockan halv fem som de får tillgång till lägenheterna. De sista besiktningsdetaljerna gås igenom innan hyresgästerna får tillträde, förklarar Jeanette Thörnkrantz Madsen, uthyrningsansvarig på MKB.

För att allt ska flyta smidigt har hyresgästerna blivit tilldelade flyttider, så att det inte ska bli för många flyttlass på en gång eller kö till hissen.

Flyttar ihop i Hyllie
Gustaf Danielsson och Amelie Dysting är på väg upp till sin nya lägenhet för att kika på den. Gustaf håller en färgglad pappkartong med handtag i handen, ett litet inflyttnings-kit från MKB innehållandes lite smått och gott som kan vara bra att ha när man hamnar i en ny bostad. Husvärden Bengt Andersson visar vad den innehåller.

- Möbeltassar, lågenergilampa och en brandfilt - brandfilten är jättebra att ha, säger han.

Amelie har haft en lägenhet på Möllan fram tills nu, och Gustaf bor på Ön. Imorgon (lördag) flyttar de in i sitt nya gemensamma hem.

- Att vi är först ut på Hyllie Boulevard har vi knappt hunnit tänka på, säger Gustaf.

- Det känns häftigt. Jag tänker att allt kommer att bli så effektivt, säger Amelie.

- Emporia, tågen - det underlättar vårt liv att allt ligger så nära. Det ska bli himla skönt och är ett himla uppsving från min etta på Möllan, fortsätter hon.

"Perfekt läge nära tågen"
I en annan likadan lägenhet har Alexander Vesterberg just stigit in, dock utan sin sambo Sofie Winolf.

- Det känns bra det här, säger Alexander.

- Fördelen med att flytta in här är framförallt förbindelserna - jag pluggar i Malmö och Sofie i Köpenhamn, så vi har ett perfekt läge med nära till tågen.

Jeanette Thörnkrantz Madsen guidar honom runt i den nya lägenheten och förklarar vad som gäller och hur allt fungerar.

- Det blir lite mer att städa nu i början på grund av byggdammet utifrån, men det är inte för alltid.

Alexander verkar inte särskilt besvärad över det - eller det faktum att innergården inte hunnit bli klar än. Inflyttningen i huset sker ju etappvis, och tanken är att den ska vara färdig i samband med den tredje och sista inflyttningen i sommar.

- Det är väldigt spännande att flytta in här. Vi har haft ett andrahandskontrakt sen vi flyttade till Malmö i höstas, vilket varit en nödlösning. Nu känner vi att YES - det här kommer att bli jättebra, säger Alexander.

Läs mer
MKBs bostäder vid Hyllie boulevard