I maj 2016 ska 63 energieffektiva hyresrätter, med möjlighet till egen odlingslott på innergården, stå klara. Jenny Nevsten, förvaltare, ser fram emot det.

- Vi har fått väldigt positiv respons tycker jag. Och redan nu är två lägenheter reserverade - fast ingenting är byggt och hyran ännu inte är bestämd, säger hon.

Bakom henne står pappa Gunnar, vd, och resten av familjen. Victor Nevsten, som idag testar grävmaskinen, var 4 år då första spadtaget togs för Nevstens bostäder i Västra Hamnen.

- Vi lägger inte vårt krut på första spadtaget. Nu finns ju inget att visa upp. Men när allt är klart - då bjuder vi in staden, blivande hyresgäster och alla som varit med på resan, säger Gunnar Nevsten.

Bland de 63 lägenheterna finns både 1:or och 5:or, etagelägenheter, stadsradhus, lägenheter med takterasser och lägenheter med två balkonger. Och på den gemensamma innergården planeras alltså flera odlingslotter.

- Här kommer man kunna bo hemtrevligt och mysigt samtidigt som man har nära till hela världen, säger Jenny Nevsten.

I hyran ingår de första fem åren anslutning till en bilpool.

- Men frågan är om man alls behöver bil när man bor här. En skola ska byggas alldeles intill, här finns gym, bad och shopping. Och du kan åka kollektivt nästan var som helst, säger Jenny Nevsten.

Och även om första spadtaget inte är någon stor tillställning för Nevsten Fastighets AB så firas det: med smokingmiddag inom familjen.


Fakta

63 ljusa, moderna och välutrustade hyreslägenheter med hög hållbarhetsprofil samt en lokal som kommer att bli vårt kontor.
Grön gård med odlingslotter och plats för umgänge.
Inflyttning våren 2016.
Byggherre: Nevsten Fastighets AB
Entreprenör: Nimab Entreprenad AB
Arkitekt: Kamikaze Arkitekter

Läs mer
Om Nevstens bostadsprojekt i Hyllie