Den första City Gross-butiken öppnade i Hyllinge utanför Helsingborg 1993 och Skåne är kedjans hemmamarknad. Markreservationen i Hyllie är därför ett viktigt steg i en större satsning på att etablera fler City Gross-butiker i Malmö och av strategisk vikt för den fortsatta tillväxten, något som även tekniska nämndens ordförande instämmer i:

- Malmö växer och behöver entreprenörsdrivna verksamheter som med hållbara värderingar har viljan och kraften att vara med och ta ansvar för framtidens stadsmiljö och -utveckling. Familjeföretaget Bergendahls har på olika sätt under lång tid visat att man är en sådan verksamhet och vi gör gärna vad vi kan för att bidra till att deras närvaro ökar här framöver, säger Milan Obradovic, kommunalråd med beredningsansvar för boende och infrastruktur i Malmö stad.

Kvarterat med City Gross Hyllie beräknas stå klart under 2018 i hörnet Pildammsvägen och Hyllie Allé. Med 6 500 kvadratmeter kommer City Gross att finnas i bottenplanet som en integrerad del av ett kvarter där boende kombineras med andra butiker och parkeringsgarage.

Miljön blir urbant modern med hög arkitektonisk kvalitet och ambitionen att vara hållbar ur såväl ett socialt och ekonomiskt som ekologiskt perspektiv. Tanken är att kvarteret blir en del av en stadsmiljö som uppmuntrar möten och därmed lyfter kunskapsstaden Malmö.

- Vi är riktigt glada över att äntligen få möjlighet att inleda vår storsatsning i Malmö, en expansiv stad där behovet av moderna livsmedelsbutiker som i form och erbjudande är optimerade för nya kundbehov ökar. Att nu kunna ta nästa steg och öppna ytterligare en butik i Malmö utöver vår butik i Rosengård är mycket glädjande och viktigt för oss, säger Johan Johnsson, VD för Bergendahls Food, som äger och driver City Gross-butikerna.

Hyllie är med sin lokalisering och kombination av boende, evenemang och handel ett profilområde i Öresundsregionen. Tillgängligheten är unik, med ett läge som är perfekt för internationellt orienterade invånare och verksamheter. Kastrup nås på 15 minuter från en av Skånes modernaste tågstationer, Köpenhamns huvudbangård på 25 min och centrala Malmö på 5 min. Sport- och evenemangsarenan Malmö arena, Malmö Arena Hotel och Emporia köpcentrum är verksamheter som tillsammans med 10 000 planerade bostäder och lika många arbetsplatser präglar Malmös nyaste stadsdel.

City Gross Hyllie tillför Malmö ett sextiotal nya arbetstillfällen. Butiken kommer att erbjuda dagligvaruhandelns bredaste utbud av varor med en konkurrenskraftig prisbild. City Gross präglas av att man tidigt satsade på mervärden som bl a svenskt kvalitetskött, stort frukt- och gröntsortiment, butiksbakat bröd, hållbar färsk fisk och varor med få eller inga tillsatser utmärkta av konsumentföreningen Äkta vara.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 39 butiker och e-handel i form av City Gross Matkasse. City Gross finns sedan 2003 i Rosengård och sedan 2013 även i Stora Bernstorp (Burlövs kommun). Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 101:a största (enl Veckans Affärer).

Källa: pressmeddelande från City Gross