Hur gör man när ens partners har rötter i en stad och man själv i en annan - och båda vill ha nära till föräldrahemmet?
- Man möts på halva vägen och flyttar någonstans mitt emellan, skrattar Louise Halén.
Hon och hennes sambo Fredrik Billstein har nämligen valt att göra precis så. Till hösten går flyttlasset från Trelleborg, där paret bor nu, till Hyllie.
- I ett förhållande måste man ge och ta. I och med flytten blir det enklare för Louise att träffa sin familj i Helsingborg, samtidigt som jag enkelt kan ta mig till min familj i Trelleborg, säger Fredrik.

Hyllie centrums första hyreshus
Den nybyggda tvårumslägenheten i Roth fastigheters flerbostadshus vid Hyllie Allé uppförs i skrivande stund. Hyreshuset blir, när det står klart, ett av de första i Hyllie centrum att ta emot hyresgäster.
Louise och Fredrik flyttar in i sin nya och fräscha bostad i slutet av hösten.
- Vi har bara sett lägenheten på skissbilder och ritningar, så det ska bli väldigt spännande att få se den på riktigt, säger Louise.

Ljus och rymd i planlösningen
Från bilder på planlösningen vet hon att bostaden är öppen och luftig. En mindre vägg är det enda som skiljer kök från vardagsrum.
- Den öppna planlösningen passar oss. Vi hoppas förstås att bostaden ska vara ljus också. Det känns häftigt att få flytta in i något som är helt nytt.
Fredrik ser också fram emot känslan av att bo i ett hem där ingen annan bott förut.
- Jag håller fortfarande på att vänja mig vid tanken. Hyran är lite högre än vad vi är vana vid. Och vi byter ner oss storleksmässigt, idag bor vi i en trea. Men vi får så mycket annat istället.

Lyxiga detaljer
Förutom en stark miljöprofil med låg energiförbrukning och solpaneler på taket har Roth fastigheter satsat på att hålla en hög kvalitet på detaljerna i sitt nya flerbostadshus i Hyllie. Det utmärker sig såväl inuti som utanpå byggnaden.
- Egen tvättmaskin och torktumlare känns väldigt lyxigt. Och golvvärme blir fantastiskt, jag är ofta frusen om fötterna, skrattar Louise.
Alla hyresgäster i huset kan också själva kontrollera hushållets energiförbrukning via ett så kallat smarta hem-system som tagits fram i samarbete med Eon.
- Hyran är kallhyra, så det känns bra att ha koll på hur mycket värme och varmvatten vi använder, fortsätter Louise.

Fransk balkong och fri bilpool
Den höga kvalitetskänslan går igenom på de smyckade franska balkongerna och den påkostade tegelfasaden. En gemensam innegård hjälper till att skapa en gemytlig atmosfär i det nybyggda området.
Ett kostnadsfritt medlemskap i en bilpool ingår också i hyran de första fem åren.
- Jag vet inte om vi kommer att utnyttja det. Fredrik har en bil som han kör varje dag
till och från jobbet. Men det är bra att möjligheten finns, tycker Louise.

Närheten - det bästa
Båda är överens om att den bästa vinsten med flytten till Hyllie är närheten till tågstationen och motorvägen.
- Det betyder närhet till våra familjer, vänner och fritidsintressen, säger Louise och skiner upp.
Hon sjunger i kör i Helsingborg en dag i veckan. För att slippa den långa resan hem sent på kvällen brukar hon sova över hos sin mamma.
- Det slipper jag från och med i höst. Det tar knappt en timme med tåget från Helsingborg till Hyllie, jämfört med nästan två timmar som det tar att resa med kollektivtrafik mellan Helsingborg och Trelleborg.

Snabb väg till jobbet
Fredrik når sin familj och sitt jobb i Trelleborg på cirka 20 minuter via motorvägen.
- Jag är brandskyddstekniker och är van att köra en del i min tjänst. Men bildpendlingen till och från jobbet blir nytt, säger han.
Louise jobbar i centrala Malmö och får cykelavstånd från det nya hemmet i Hyllie. Väljer hon tåget tar det bara två minuter till station Triangeln och sju minuter till Malmö C.
- Hyllie är verkligen en bra plats att utgå ifrån. Härifrån kan man ta sig i stort sett varsomhelst både enkelt och snabbt, säger hon.

Lätt att få kontrakt
Tvärtemot vad paret trott gick det även enkelt och snabbt att få ett förstahandskontrakt i Hyllie.
- Vi surfade in på Hyllie.com och kollade utbudet och anmälde oss sedan vårt intresse direkt till Roth fastigheter.
Louise ringde även upp hyresvärden för att höra hur stort intresset var och om det fanns någon möjlighet att hon och Fredrik skulle kunna få hyra en lägenhet.
- Vi fick beskedet att vi skulle höra av oss igen när hyrorna var satta. Det gjorde vi och kort därefter fick vi veta att vi fått lägenheten och skrev kontrakt. Hela processen har gått snabbare än förväntat!
Nu återstår bara väntan tills lägenheten är färdigbyggd och redo för inflyttning. Under tiden planerar paret Halén-Billstein hur de ska möblera sin nya bostad.
- I maj är en visningslägenhet klar som vi kan titta på. Fast vi kör nog mest på känsla och anpassar möblemanget när vi väl flyttat in, säger Louise.
Magkänslan får också styra hur länge paret väljer att bo kvar i tvårummaren i Hyllie.
- Vi har pratat om att i hus i framtiden. Men just nu känns hyresrätten i Hyllie rätt för oss, säger Fredrik.