text Mirijam Geyerhofer
foto Peter Kroon

Kvarteret hade inflyttning under slutet av 2016 och MKB Hermods plåtfasad sticker ut en del från övriga byggnader tack vare sin industriella känsla. Totalt består Hermod av 53 kvadratsmarta lägenheter som tack vare sin generösa takhöjd på 320 centimeter är luftiga och ljusa. När huset byggdes sa projektledare Peter Klemt att målgruppen var "unga vuxna som kanske pendlar till Köpenhamn eftersom det bara är en minuts promenad till tågstationen", något som stämmer in bra på Elin Bengtsson och Kevin Magnusson som tillsammans med katten Iza flyttade in i sina två rum och kök på 65 kvadratmeter i slutet av november 2016.

 

"Perfekt för mig att bo här"

Kevin Magnusson bjuder på kaffe och varnar för att det är extra starkt, han är fortfarande på New York-tid efter sitt senaste arbetspass på SAS.

- Med bara tolv minuter till Kastrup är det perfekt för mig att bo här, jag spar väldigt mycket pendlingstid varje dag jämfört med att bo inne i stan.

Elin Bengtsson är mäklare och kör en del bil i jobbet, så att bo precis bredvid p-huset blir väldigt smidigt. Och när hon är hemma och är ledig så finns allt som behövs på en armlängds avstånd.

- Vi har bra shopping, gym, en simhall och massor av utställningar och konserter på Malmömässan och arenan, så här finns att göra, säger hon.

 

"Vi störs inte från de som bygger"

De visar runt i lägenheten som har ljusa väggar och mörka golv, och Elin Bengtsson berättar att de är väldigt nöjda med standarden på lägenheten. Speciellt takhöjden gillar de, då den ger lägenheten väldigt mycket rymd. Att lägenheten tack vare sin genomgående planlösning blir väldigt ljus är även det ett stort plus.

- Det är bra isolering här också, vi störs inte alls från de som bygger här runtomkring, det känns bara kul att få se stadsdelen växa, säger hon.

Paret kommer senast från en lägenhet på Dalaplan och de hittade sitt nya boende på Boplats Syd redan innan det hade börjat byggas. Och att vara först på plats i ett nytt hus är något de båda uppskattar och några planer på att flytta vidare finns inte i nuläget.

- Vi skulle väl egentligen skulle kunna bo här hur länge som helst, men vi behöver nog lite mer plats framöver om vi i framtiden vill bilda familj, säger Elin Bengtsson.