IMG_1574

Malmömässans vd Lasse Larsson ser fram emot att låta verksamheten rulla på under året, som redan är späckat med intressanta mässor - från hundutställning och motormässa till farao-utställningen om Tutankhamun. "Vi har riktigt bra logistik för att allt ska kunna rulla på på bästa sätt."

 

IMG_1533

En glimt av Fastighetsmässan och Elmässan skydd och säkerhet Öresund 2012, Malmömässans första mässor, som just nu pågår.

 

IMG_1586

Malmös fastighetsdirektör Börje Klingberg betraktar mässans öppnande som en viktig milstolpe för Hyllie:"Malmömässan utvecklar Hyllie ytterligare som mötesplats. Nu kommer fler att vara med om utvecklingen av Hyllie, och känna nyfikenhet för vad som händer här."

 

IMG_1540

Ulla Götesson, Margareta Nilsson och Anette Wennström från Region Skåne var nyfikna på den nya Malmömässan. "Vi arrangerar ju konferenser av olika storlek och är nyfikna på mässan som konferensanläggning."

 

IMG_1558

Kristof Remes och Malin Lindskog är florister tillhörande Yrkes-SM-landslaget. 2010 representerade de Sverige i Euroskill-tävlingen i Lissabon. I slutet av maj är det dags att tävla igen - i Yrkes-SM på Malmömässan. "Yrkes-SM är ett helt fantastiskt arrangemang där alla möjliga, från webbdesigner till målare, tävlar i sin yrkesskicklighet."

 

IMG_1570

Malmö kulturskola välkomnade vid entrén, med musik och sång.

 

IMG_1559

Michael och Pierre Brannefalk från BEMT fastighetsservice var med som utställare på mässan. "Det är en fantastisk mässa, både deltagare och anläggning har varit jättebra. Det är en bra trend för Malmö med ett nytt mässområde", säger Michael.

 

IMG_1583

Under invigningskvällen bjöds försvinnande god plockmat. 

 

IMG_1589

Mässlokalens totala yta är på cirka 20 000 kvadratmeter, och själva utställningsytan - här avdelad till både mässyta och festlokal, är på totalt 14 000 kvadratmeter.

 

IMG_1600

Samsyn Hyllies marknadsföringssamordnare Maria Nyman och producenten Christin Nilsson. "Jag är här för att reka potentiell ny mötesarena för kvinnohälsoprojekten 1,6- och 2,6-miljonersklubben", säger Christin.

 

IMG_1604

Malmö stad-medarbetarna Hampus Wallin, stadsträdgårdsmästare Ola Melin, Peter Gustafsson och ljusdesignern Johan Moritz, tyckte att mässan var väl värd att firas in.

 

IMG_1609

Mässans vd Lasse Larsson talade inför Malmös invigningsgäster. Därefter klipptes invigningsbandet av Ilmar Reepalu.