När man kliver in genom Emporias entré av 800 bärnstensfärgade glasbitar möts man av en rogivande och välkomnande atmosfär. Men det är lätt att gå vilse i det 93 000 kvadratmeter stora köpcentret med sina drygt 200 butiker, restauranger och caféer.
För att underlätta för kunderna finns servicekoordinatorn Magnus Hansson på plats i servicedisken vid entrén, där han guidar kunderna efter bästa förmåga.
- Mitt arbete är väldigt varierande. Ingen dag är lik den andra och man vet aldrig hur dagen kommer att sluta. Ena dagen kan vara väldigt lugn medan den andra kan vara hektisk. Oavsett vilket, så går tiden väldigt fort då det är ett roligt och givande jobb.

Både frågor och klagomål
Som servicekoordinator får Magnus Hansson både ris och ros av kunderna. Han får inte bara ta emot frågor utan även klagomål.
- Men det är en del av mitt ansvar, det är inget negativt.
Sen öppningen i slutet av oktober har tiotusentals människor besökt Emporia.
- Givetvis gjorde öppningen och julhandeln sitt. Folk är ju nyfikna på det nya köpcentret, så det har varit full rulle här sedan dess. Nu i slutet av januari har antalet besökare gått ner lite. Men det är ju efter julhandeln.
- Vi har en stor blandning av människor som besöker Emporia. Vårt mål är att finnas till för alla och det tycker jag vi lever upp till. Även folk som besöker mässor och arenan kommer in på Emporia.

Ökat resande till Hyllie
Strömmen av besökare är något som Skånetrafiken också märkt.
-Sen Emporia öppnade har vi sett att resandet till Hyllie station har ökat med 41 procent, säger Mats Ohlsson, Skånetrafiken.
- Vi har nog framtiden framför oss så att säga, säger Magnus Hansson.
Det vanligaste är att kunderna undrar över var en viss butik ligger. Är man på Emporia för första gången kan det vara lite svårt att orientera sig, men då kan man alltid få hjälp av Magnus och hans kollegor eller använda någon av de interaktiva orienteringstavlorna som finns utspridda i köpcentret.

Speciell anda
Förutom det ett varierat urval av butiker så erbjuder Emporia även en personal shopper. Denna tjänst kan vem som helst boka. Priset varierar beroende på hur lång tid du bokar, så det finns inget fast pris. Detta ger kunden större valfrihet, menar Magnus Hansson.
- Vi vill visa kunderna att vi på Emporia har en hög servicenivå samt utstråla en Emporia-anda. Att man som personal inte bara jobbar i en specifik butik utan att man jobbar i en butik på Emporia. Kundbemötandet är det viktigaste, säger Magnus Hansson, och tillägger:
- Jag tycker mycket om mitt jobb.  

 

SÅ TYCKER FOLK OM EMPORIA
Tycker alla som Magnus Hansson? Här får du höra vad personal och besökare har att säga om det nya köpcentret.

CDtess _malin SC5606webb _432

Tess Waltenburg, affärsbiträde, YellowKorner
- Just nu är det dock inte så mycket folk eftersom det är efter jul och nyår. Då borde man kanske satsa på något som kan locka hit mer besökare. Jag har inte varit så mycket i Hyllie innan, men sen Emporia öppnade har man fått upp ögonen för Hyllie. Jag trivs väldigt bra på min arbetsplats, man får träffa härliga människor och det är även mycket danskar som kommer hit för att shoppa.

Malin Hansson, affärsbiträde, YellowKorner
- Jag tycker Emporia är ett väldigt bra köpcentrum som har ett stort utbud, här finns något för alla. Som vårt fotogalleri tillexempel. Det är ett mellanting mellan ett galleri och en butik. Det är ju inte alla köpcentrum som har det. Sen är det ett perfekt sätt att få folk mer intresserade för konst, särskilt fotografi som vi säljer här. Det gynnar även konstnärerna då de uppmärksammas hos en målgrupp som kanske inte hade blivit nådd annars.

 

CDmuhammed _SC5632webb _432

Mohammed Kahidani, affärsbiträde, Healthy Nutty
- Jag trivs mycket bra här, det är ett trevligt ställe att jobba på och man får träffa trevliga människor varje dag. Jag bor här i Hyllie så det är ju nära till jobbet. Man hittar allt här på Emporia, som jag tycker är ett av Sveriges bästa köpcentrum.

 

CDcaroline _SC5619webb _432

Carolina Lukic, barista på Ambrosia
- Jag trivs jättebra med att jobba här, det är verkligen en fantastisk arbetsplats och det är roligt att träffa så mycket folk. Hyllie är ju ett väldigt fint område, men jag visste inget om stadsdelen förrän jag började jobba här. Jag skulle kunna tänka mig att bo här. Har man inte varit här innan borde man verkligen komma hit, det är en upplevelse.