Riktigt hur många som kom till Emporias invigning idag vet vi inte i skrivande stund, men uppåt 100 000 besökare beräknade Polisen med, som i förväg varnat för trafikkaos.

Här får du möta några av dem.

 

Emporiainvigning _forlag _432

Christer Isell och Michael Tegnér, Lund

- Vi kommer från ett förlag och vi är här idag för att författaren Stefan Ersgård ska signera sin bok "Mitt hjärtas Malmö" idag på Bokia.

- Det är väldigt stiligt och känns oerhört modernt, säger Christer Isell.

- Överlag gillar jag inte köpcentrum, men det här är jättefint, säger Michael Tegnér.

 

Emporiainvigning _fatima _432

Fatima Zahra, Malmö

- Jag har inte hunnit se allt ännu, men det är jättefint. Man känner sig stolt som Malmöbo när vi kommer att ha Skandinaviens största shoppingcenter. Och här uppe på taket kommer det att bli fint på sommaren, just nu är det lite kallt. Jag har barn och det finns många aktiviteter för dem har jag hört.

 

Emporiainvigning _Jeanette 432 

Jeanette Svensson, butikschef Esprit

- Emporia är fantastiskt. Jag har längtat länge efter det här. För en vecka sen var det bara golv här inne i butiken. Jag har jobbat på flera shoppingcenter i stan och jag tycker att det här är det största som har hänt Malmö. Det är en sån mix av butiker, och alla från nyfödda upp till 90-åringar kan hitta något till sig.

 

Emporiainvigning _Lindberg _432

Lena och Göran Lindberg, Malmö

- Det är något så imponerande att jag inte kan hitta ord. Vi sa just att vi inte har sett något liknande. Vi fattar inte att man kan bygga något sånt. Vi kommer definitivt att komma hit fler gånger. Vi bor vid Kalkbrottet och har åkt med bussen som går direkt hit.