Text Camilla Westemar & foto Urszula Striner

Christina Holst är nytillträdd marknadschef för Emporia och hos henne ligger visioner och planer bara och väntar på att få bli verklighet. Framtidsglasögonen åker alltid på för att kunna möta en bransch i ständig förändring, där kundernas behov och önskemål är viktiga.

- Med förändrade handelsmönster måste vi vara beredda att anpassa oss till vad våra kunder vill ha. Jag tror på att erbjuda bredd och service, och på vår förmåga att locka hela familjen till en helhetsupplevelse, säger Christina Holst.

Dubbelt så stor food court
Inne på Emporia skvallrar några tillfälligt igensatta skyltfönster och borttagna lekplatser om att det är nyheter på gång, både i stor och liten skala.

Det första besökarna kommer att mötas av är nya lekplatser på plan 2 och 3, klara att inviga om en dryg vecka.

Näst på tur står Emporias food court och Christina Holsts entusiasm går inte att ta miste på:

- Vi planerar för dubbla ytan och flera nya restauranger i etapper och arbetet beräknas vara klart till årsskiftet.

Hoppas på IMAX-salong
Den riktigt stora förändringen på Emporia kommer dock att låta vänta på sig in på nästa år.

- Just nu ser vi på möjligheten att bygga en biograf och hoppas kunna erbjuda en IMAX-salong för riktiga filmupplevelser, berättar Christina Holst.

- Tanken är att vissa av våra nya restauranger ska kunna matcha sina öppettider med biografens, för en ännu bättre helhetsupplevelse och ett mer levande Emporia.

Spiderman på besök
I juni intar Spiderman köpcentrat och den blåröda hjälten kommer att ses överallt, lovar Christina Holst.

- Det blir ett stort event under fem dagar i samband med att den nya Spiderman-filmen lanseras. Det kommer definitivt att märkas på hela Emporia, säger Christina Holst som bland annat avslöjar att de yngre besökarna ska få kliva in i Spidermans värld med hjälp av VR-glasögon.

Nya butiker
Några nya butiker i större format är också på gång. Närmast i tur står sportbutiken XXL som flyttar in på plan 3, där ytterligare en större - ännu hemlig - butik också ska flytta in.

Så åker framtidsglasögonen på igen och Christina Holst får tänka fritt kring Emporias framtid:

- Jag har så många idéer som bara vill fram och det kommer att hända mycket framöver. Jag ser framför mig fler event på ytorna utanför butikerna, riktade till hela familjen.

- Jag vill också utveckla vår takpark mer; här finns en utomhusyta stor som fyra fotbollsplaner som jag önskar att fler upptäcker, tänk vilken fantastisk plats det är!

Redan den 18-19 maj blir det bilutställning på hög höjd. Biltemat kommer även att märkas av inomhus.