Text Lisa Appelqvist / Foto Maria Nyman

"Älskar deras utbud av butiker! Här finns något för alla! Shoppade en heldag och kom hem med väldigt mycket fint!"

Kommentaren är skriven under Emporia på Tripadvisor, sajten som blivit konsumenternas självklara val för att orientera sig om boende, restauranger och shopping i hela världen.

Fler besökare fyller på:

"Mycket fräscht och med massor av olika affärer och matställen. Parkering både inne och ute, lättillgänglig till butikerna."

Toppbetyg
Emporia får överlägset flest omdömen och nästan alla ger shoppingcentret en fyra (mycket bra) eller femma (utmärkt) i betyg.

Tripadvisor har gett Emporia ett "Certificate of Excellence" som delas ut till verksamheter som regelbundet har fått utmärkta omdömen från resenärer.

En tysk resenär åkte dit för att titta på utsikten och äta lunch.

"Häftig modern byggnad och riktigt bra utsikt från taket! Vi handlade inget, men det verkar finnas ett bra utbud, särskilt restauranger."

Prisad arkitektur
Kanske hade turisten lockats av att köpcentrat fick flera priset för sin design kort tid efter invigningen. World Architecture Festival utsåg till och med Emporia till världens bästa shoppingcenter för några år sedan. Juryn imponerades bland annat av den publika och gräsbeklädda takparken och entréerna.

Ansedda Wingårdh Arkitektkontor, som har ritat Emporia, åkte till Singapore för att ta emot utmärkelsen. Där fick de även pris för bästa inredningsarkitektur.

Signaturen "Lgmikael" är inne på samma linje. "Bara arkitekturen gör att Emporia är värt ett besök, ja till och med en omväg om man är i någon närliggande stad. Fasaden är unik för Sverige både i form och färg. Man blir glad, inspirerad, ja rent av lycklig över att se något så vackert."

Och nu visar det sig även att konsumenterna - enligt Tripadvisor - tagit senaste shoppingcenter till sina hjärtan.

Så hittar du enklast hit
Emporia har en generös parkering både inne och ute. Är du inte bilburen kan du med lätthet ta dig dit med tåget. Shoppingcentret ligger två minuters gångpromenad från Hyllie station. Köpcentrat är öppet alla dagar mellan 10-20.