- Äntligen börjar det närma sig, säger Gustav Svanborg-Edén, Malmö stads skateboardsamordnare. Han fortsätter:

- Kroksbäck Skatepark är snart klar och den kommer bli något helt eget. Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att den kommer bli en av Europas bästa skateparker. Alla i Malmö kan vara stolta över vad skatarna åstadkommit här och att vi får visa upp vad Malmö kan erbjuda.

I den sista deltävlingen i Huntington Beach tävlade flera stora namn och bland de redan kvalificerade finns Malmöåkaren Oskar "Oski" Rozenberg-Hallberg. Dessutom försöker flera andra åkare från Malmö och Sverige ta den sista chansen att kvalificera sig in till finalen i Malmö. Bland annat Kalle Berglind från Bryggeriets Gymnasium i Malmö. I deltävlingen i Vancouver kom Oskar "Oski" Rozenberg-Hallberg på en åttonde plats.

VM-finalen avgörs på Kroksbäck Skatepark den 20 augusti, men veckan fram till dess är fylld med skate. Den 15 augusti invigs Kroksbäck Skatepark med pompa och ståt. Efter den formella invigningen kommer det bli möjlighet för allmänheten att under en kortare tid provåka parken. Från och med den 23 augusti kommer parken vara öppen för allmänheten.

Skateboard VM kommer märkas i hela Malmö med aktiviteter över hela stan. Skate Malmö arrangerar Deepend session på Stapelbäddsparken på onsdag, 17/8, Central Station Jam på torsdag, 18/8, och på Kroksbäck Skatepark: Skate Malmö: Shred! på fredag, 19/8.

Gustav Svanborg-Edén är fylld av förväntningar:

- I ett sådant här arrangemang är det mycket som ska falla på plats och ju längre vi har kommit desto bättre har det blivit. Det började som en deltävling i en arena och nu är det VM-final i en helt ny och unik skatepark med Malmö-åkare som deltar. Dessutom folkfest i skate samtidigt som den alldeles fantastiska Malmöfestivalen pågår. Vi har det bra här!

Läs mer 
Skate Malmö
Drönarbilder över Badhusparken