Mitt emot den bronsfontän som utgör entrén till Hyllies centrumområde, kommer eXlent inte bara att bli ett landmärke med sin silverskimrande huskropp, utan även arbetsplats för NCC Developments regionkontor med sina 150 medarbetare. Namnet anspelar på den höga miljöstandard som NCC siktar på: Breeam excellent.
- Det blir allt viktigare att kunna erbjuda inspirerande arbetsplatser, sa Katharina Wåhlin Alm, landschef NCC Property Development Sverige, som öppnade ceremonin.
- Det gäller att ha rätt läge, rätt grannar och nära till rätt service för att kunna attrahera kompetens, och ha förutsättningarna att utveckla sin affär. Hyllie är en inspirerande hållbar miljö där människor trivs och kan utvecklas.

Knyter ihop det nya med det befintliga
Huset byggs sida vid sida med Malmömässan, längs med Hyllie Boulevard - en gata med blandad bebyggelse - och såväl kontor som hotell och bostäder samsas här. Det är en av de viktiga pusselbitar som knyter samman den nya staden med den befintliga, konstaterade Malmö stads Magnus Alfredsson.
- Vi vill vara med och bygga staden. Vi var med och byggde Citytunneln, vi bygger Hylliebadet och nu det här. Hyllie är ett passande läge för en samhällsbyggare i hållbar miljö, sa Gunnar Masthagen, som menade att man ofta fokuserar på bostäder när det kommer till samhällsbyggande, men missar vikten av bra arbetsplatser.
- Innovationer är nyckeln till framtidens tillväxt och det är på arbetsplatser och kontor som morgondagens lösningar skapas. Vilket skapar fler arbetstillfällen - och mer pengar till samhällets utveckling. Arbetsmiljön är en framgångsfaktor som direkt påverkar affärsresultaten.

"Här finns ju redan en stor grop"
När det blev dags för det klassiska spadtaget konstaterade Katharina Wåhlin Alm:
- Vi funderade lite på det där - för här finns ju redan en stor grop. Så istället får det bli en gjutningsprocedur.
Därefter fick hon hjälp av föregående talare att hälla ut hinkar med cement över det x i mässing som kommer att utgöra en av plattorna i husets entré. En fin symbolik för hur NCC Development, NCC Construction och Malmö stad tillsammans skapar det nya Hyllie.

Nyfiken på kontorsyta och inflyttning? Läs mer här.