De så kallade markreservationer som tekniska nämnden har gett till fem fastighetsbolag är förutom Annehem Fastigheter AB, Midroc Property Development AB, Vasakronan, Wihlborgs Fastigheter AB samt då Fastighets AB Briggen. Att dessa stora fastighetsaktörerna vill ta sig in i Hyllie vittnar om områdets attraktionskraft.

"Vi vill naturligtvis vara på alla platser där våra kunder och presumtiva kunder är intresserade av att utveckla sina verksamheter", säger Gunnar Östensson, vd Briggen.


- Vilken del av Malmö som är intressant för ett företag beror bland annat på typ av verksamhet och för att erbjuda en bra möjlighet för alla väljer vi nu att finnas även i Hyllie förutom att vi redan finns i Malmö Centrum, Bulltofta, Jägersro/Fosie, Östra Hamnen samt Västra Hamnen, säger Briggens vd Gunnar Östenson.

"Fantastiskt kommunikationsläge"
Under 2012 kommer Malmö stad och fastighetsutvecklarna att samarbeta kring funktioner och utformningen av de olika projekten. Det kommer att visa hur projekten ska utvecklas vidare.
- Hyllie är ett spännande område på sikt, med ett fantastiskt kommunikationsläge, säger Vasakronans Öresundsregionchef Anders Kjellin.
- Som en av de stora aktörerna på den kommersiella fastighetsmarknaden i Malmö är det självklart att vi ska vara med även i Hyllie.

"Vi vet inte än vad vi kommer att göra, det får framtiden utvisa. Det är framför allt intressant att se hur flödena ser ut när Emporia är invigt", säger Anders Kjellin, Öresundsregionchef Vasakronan.

Emporia spelar in
Markreservationer innebär, precis som det låter, att områdena reserveras åt dessa aktörer. Vad som specifikt ska växa fram och vilka företag som ska flytta in är ännu inte klart.
- Vi vet inte än vad vi kommer att göra, det får framtiden utvisa. Det är framför allt intressant att se hur flödena ser ut när Emporia är invigt.