Som så mycket annat har pandemin påverkat Malmö Arena. Framflyttade event har gjort att bara den stora arenan har spolats för Redhawks och Malmö konståkningsklubbs träningar.
Så vad göra med den mindre B-hallen under tiden?

Svaret blev padel, den växande sporten som såg dagens ljus i Spanien under 1960-talet och som i dag har miljontals utövare i hela världen.

- Vi ser att efterfrågan är stor och är glada för att vi så snabbt kunde erbjuda spel på fem banor i världsklass, säger projektledare Maria Schönbeck.

Rack och bollar i hotellreception
Den som vill spela på Malmö Arena Padel bokar enkelt tid i appen MATCHi och släpper in sig själv med kod.

Rack att hyra och bollar att köpa finns i hotellets reception, och för den nyfikne som ännu inte testat spelet finns möjlighet att boka lektion med tränare.

- Vi kan också boka kund- och företagsevent som vill spela och kanske kombinera med konferens och lunch med padel, berättar Maria Schönbeck.

Padel i världsklass 2021
Hur länge banorna ska finnas kvar är inte bestämt, det bestäms till viss del av pandemiläget. Men minst till årsskiftet, lovar Maria Schönbeck.

Oavsett hur länge banorna finns kvar, så kommer sporten att vara väl synlig också under nästa år. I höst skulle World Padel Tour och världseliten ha spelat inne på Malmö Arena, ett arrangemang som nu skjutits på framtiden till 2021.

 

Fakta / Padel

Vad: Enkelt beskrivet en blandning av tennis och squash och spelas i dubbellag.

Ursprung: Något som liknar sporten lär ha roat kryssningspassagerare redan på 1920-talet.

Moderna sporten: 1969 grundade mexikanen Enrique Corcuera sporten som den spelas i dag och den spred sig sedan snabbt till Spanien.

Störst: Racketsporten är som störst i Spanien och Latin- och Sydamerika.

Utövare: I världen finns det uppskattningsvis 12 miljoner aktiva spelare.

Banan: Padelbanan är 10x20 meter och omges av tre meter höga väggar.

Racket: Padelracket har inga strängar utan en yta med hål i. Bollen påminner om en tennisboll men är något mjukare.

(Källa: Padelregler.se)


Fakta / Malmö Arena Padel

Var: Malmö Arena Padel finns i Malmö arenas B-hall. Banorna har konstgräsunderlaget Mondo Supercourt som används av World Padel Tour.

Öppet för spel: Alla dagar klockan 07-23.

Speltider: Bokas genom hemsidan/appen MATCHi.

Vill du veta mer om hotell- och konferenspaket: maila padel@malmoarena.com eller ring Malmö Arena hotelss reception på telefon 040-642 04 00.

Mer information om anläggningen hittar du här