text Lisa Appelqvist / foto VA Syd

Det gäller att klä sig vattensäkert. Eller bara låta bli och ge sig hän. För det lär bli svårt att inte dras med i ett bra plask.

Barnens favoriter Vattenmannen och Speed är självklart på plats för att se till att vattentillförseln funkar som den ska på självaste Vattenvärldsdagen. Dessutom firas säsongsstarten i Hyllie Vattenpark med en uppsjö av lekar och aktiviteter.

Tipsrunda och jättesåpbubblor
ExperimentExpressen kommer att vara på plats och blåsa jumbostora såpbubblor och besökare får vika ihop sina egna vattenfarkoster. Det blir även tipsrunda, skräpbingo och skräpplockartävling för stora som små när parken ska bli vårfin.

Världsvattendagen startades på initiativ av FN:s generalförsamling 1992. Syftet är att sprida information om vattenfrågor men även att väcka engagemang hos unga för vattenrelaterade problem och lösningar.

Världsvattendagen firas i Hyllie Vattenpark på torsdag den 22 mars mellan klockan 10-15 och arrangeras av VA Syds pedagogiska verksamhet Kretseum.

Körsbärsblommor och vattenstationer
Vattenparken med Kretseum är Hyllies gröna lunga som omringar vattentornet och invigdes 2015. Här finns - förutom vatten - bland annat cirka 130 körsbärsträd som väntar på att slå ut i rosa blom och gott om picknickplatser.

När utomhustemperaturen tillåter kommer även de många pedagogiska vattenstationerna, bland annat en överraskningsfontän, en vattenverkstad och ett vattenfall, att sättas igång.

Läs mer om firandet här

 Läs mer om Hyllie Vattenpark här