Igår invigdes Dragets fjärilslund i närvaro av skolklasserna från Hyllie, Djupadal och Kroksbäck.
- Ett litet vingslag sägs kunna sätta igång stora förändringar. Fjärilarna symboliserar samarbete, förändring och gemenskap mellan våra skolor nu när Malmös skolor får en ny organisation, sade rektor Gunn Hanéll, rektor i Limhamn-Bunkeflo vid måndagens vernissage då hon som avslutning satte sin egen fjäril på plats.
Alla fjärilarna är monterade på stativ och på ett stort utrymme nedanför fjärilslunden blomstrar den nyplanterade lila honungsörten. Vid vernissagen planterade lärarna en fjärilsbuske som ska locka levande fjärilar till området.

Slås ihop till ett stadsområde
Från 1 juli slås de två stadsdelarna Hyllie och Limhamn-Bunkeflo samman till stadsområde Väster.
Konstprojektet Vingslag är ett första samarbete mellan skolorna där elever från årskurs 3 har medverkat. Inspirerade av fjärilstemat under Eurovision Song Contest och budskapet "We are one" startade eleverna en dag i maj med att under ledning av betongkonstnär Cissi Wallén blanda betong och gjuta sina handavtryck i en fjärilsform. I formen har varje elev lagt en lapp med sitt namn och ett budskap till framtiden de själva har skrivit. Därefter har eleverna målat fjärilen i starka färger.

"Skapa nya mötesplatser"
- Vårt uppdrag är att skapa nya mötesplatser, till nästa termin är det årskurs fyras tur att tillsammans med konstnären Björn Carnemalm skapa en muralmålning, säger Gunn Hanéll som nu går i pension.
Fjärilslunden blir stående i minst två år i väntan på vad som ska byggas permanent på tomten. Förhoppningen är att fjärilarna därefter ska få en ny plats i Hyllie.

 

Läs mer om Malmö stads nya organisation här.