Hej Johan Ekström, Peabs förste twittrare för ett bostadsprojekt. Du twittrar för Hyllie boulevards räkning. Hur går det?
- Det går bra. Projektet har ju inte riktigt kommit igång än, men tanken är att jag ska twittra om själva byggprocessen, och det kommer att hända mer när bygget kommer igång ordentligt.

Varför ska ett bostadsprojekt twittra?
- Anledning till att jag kom med idén var att jag tänkte på slutkunden - de som ska bo i bostäderna vi bygger. Jag hade själv gärna följt byggnationen av det hus jag ska bo i med intresse och velat se bilder av utvecklingen. Jag jobbar med projektet och sitter ute på arbetsplatsen. Att Twittra går hand i hand med vad det nya Hyllie signalerar - en modern stadsdel.

Vad är det ni bygger på Hyllie boulevard?
- Det är en huskropp som delas i två delar. Den södra delen består av 42 hyresrätter och den norra delen av 42 bostadsrätter. Säljstarten för bostadsrätterna börjar närma sig men man kan reservera en bostad redan idag. Preliminär inflyttning sker under 2014.

Vad skriver du om?
- Ja det är lite allt möjligt, det kan vara allt från att informera om vad som händer ute på arbetsplatsen, i Hyllie överlag, till att visa bilder. Tanken är det ska bli en greppbar fakta för icke byggkunniga. Mitt jobb är att göra det förståeligt och skapa en uppfattning om vilken stadsdel detta håller på att bli.

Hur raggar ni upp era följare?
- Det är ingen kampanj om det direkt. Dels blir det lite mun till mun-metoden med de följare man får. Sen följer vi ju själv dem som vi tycker är intressanta, såsom andra byggforum och Malmö stad. Vi tipsar även om twittrandet i vårt försäljningsmaterial, och man behöver inte vara en twittrare för att följa det utan kan bara följa den här länken

Läs mer om Peabs bostadsprojekt.