In i det sista har man arbetat med att färdigställa allt i hotellet, restaurangen och baren inför dagens invigning med speciellt inbjudna gäster.
Från stans första skybar högst upp på sextonde våningen syns åt ena hållet Öresundsbron och Köpenhamn. I en annan riktning ser man långt bort över de skånska fälten mot Höllviken. Skybaren har mörk heltäckningsmatta och är möblerad med mindre grupper av mjuka sittmöbler kring små bord.

Öppet hus på söndag
På söndag den 15 mars är allmänheten välkommen till Malmö Arena Hotel. Det går bra att komma hit bara för att ta ett glas i baren eller äta en bit mat i restaurangen.
Bygget av hotellet började för 16 månader sedan.
- Idén har funnits hela tiden. När vi byggde Malmö Arena tänkte vi att det behövdes ett hotell och det blev ännu mer klart när Malmömässan kom här vid sidan om, säger Percy Nilsson, upphovsmannen bakom både Malmö Arena Hotel och arenan.
Hotellet har 295 rum som är fördelade på sex rumskategorier. Minst är singelrummen på 12 kvadratmeter och de största, sviterna, har 40 kvadratmeter golvyta och två rum. Däremellan finns standardrum, familjerum och handikapprum. Rummen är inredda med bland annat sängar från Hilding Anders.
- Priserna går från 595 kronor och uppåt. Alla rum har aircondition, safe och gratis wifi. Vi har också innegym och utegym, bastu samt en större badtunna utomhus, berättar Linda Persson, hotelldirektör. 

Percys restaurang ihopbyggd med hotellet
I Percys restaurang på bottenplan har möblerna färger som går åt det lugna, gråbruna hållet. Större delen av lokalen upptas av platser för ätande gäster, men det finns också en mindre bardel. Längs fönstren finns sittplatser för den som har laptopen med sig och vill jobba under till exempel lunchen. Restaurangen är hopbyggd med en loungedel på andra våningen, som i sin tur hänger ihop med en uteservering på innergården.
Hotellgästerna äter frukost i Percys restaurang.
- Eftersom vi är ett Best Western-hotell har vi ett Best Western-koncept som kallas Best Breakfast by Tina, genom ett samarbete med tv-kocken Tina Nordström, säger vd Nina Ulvinen.
Lunch serveras mellan 11.30 och 14 och man räknar med att många av matgästerna kommer från företagen runt omkring i Hyllie.
- 4 500 personer jobbar redan här i närheten och det kommer fler, bland annat Ikea till hösten, säger Percy Nilsson.
Måndag till lördag serveras middag från 18 och framåt.
- Stängningstiden är lite varierande. Alla är välkomna, precis som till skybaren som håller öppet kvällstid tisdag till lördag. Dagtid går det att hyra skybaren för föreläsningar eller möten, berättar Linda Persson.

Flygresenärer och fotbollslag med tvätt
Förutom mässbesökare är flygresenärer som ska åka från Kastrup en kategori av gäster som man tänker sig ska övernatta på Malmö Arena Hotel och gruppresenärer som reser med buss. Utanför hotellet finns flera parkeringsplatser för bussar.
Givetvis väntar man sig övernattande konferensdeltagare som är på konferens i någon av arenans lokaler och folk som kommer för att se idrottsevenemang. För själva idrottsutövarna har man lite extra service.
- Vi har två stora tvättstugor som man kan låna om det skulle vara något idrottslag som övernattar några dagar och behöver tvätta sina kläder, säger Percy Nilsson.