Mitt emot Hyllie stationstorg kommer Emporias krökta bärnstensgula entré och fasad att torna upp sig. Idag är fasaden, som går runt hela kontorsbyggnaden, på plats mot stationstorget. Saknas än så länge gör entréns 808 bitar av dubbelkrökt glas.
- Var och en av de dubbelkrökta glasbitarna har sin egen form, och gjuts var och en för sig. Det kostar givetvis mer än vanligt rakt glas, men gör också att resultatet blir väldigt vackert och får en mjuk form, säger Jonatan Carlring, Steen& Strøm.
Innanför den bärnstensgula skärmen av glas kommer en terrass med utomhusklimat att finnas, där man kommer att kunna sitta på sommaren. 
På andra sidan - mot havet - byggs Havsentrén, med samma typ av glas och form men i blått. 
I november kommer entréer och fasad att vara helt klara.

Bild2_s.jpg Bild3_s.jpg
Bild4_s.jpg Bild5_s.jpg

Jonatan Carlring berättar att Emporia kommer ha fem stycken konstarenor, varav väggen till höger, på bilden nedan, är en utav dem. Här kommer ett 80 meter långt konstverk i folie skapat av en än så länge hemlig skandinavisk konstnär att sitta.

Bild6.jpg

Sju stycken så kallade lanterniner, inglasade öppningar, släpper in ljus vid köpcentrets sju inomhustorg. Under varje lanternin är det öppet mellan de olika planen. Ovanpå taket kommer sedumväxter att skapa en böljande grönska. Från bottenplanet leder en fribärande trappa upp till taket. Den kommer att kläs med gröna glasräcken, och i mitten hänger lianer och klängväxter från taket.
Bild8_s2.jpg

Bild7_s.jpg Bild10_s.jpg

Emporia kommer inte bara att vara butiker och restauranger - utan även 11 000 kvadratmeter kontor. Dessa förses med två stycken lanterniner och två stycken atrium som går genom hela byggnaden.

Bild11_s.jpg Bild12_s.jpg

Uppe på taket, ovanför Blomstertorget och Havstorget, kommer kupoler i glas att sitta. En hiss kommer att gå från bottenplanet, upp genom öppningen under Havskupolen, och på utsidan av tre av hissens sidor, kommer ett konstgjort vattenfall att rinna.

Bild13_s.jpg Bild14_s.jpg
Bild9_s.jpg Bild15_s.jpg

Läs mer om Emporia här och på www.emporia.nu.