"Visst är det kul när världen är så nära hemmet"
Gunilla Sudas och Roland Löfqvist går stavgång i förmiddagssolen i bostadsområdet i Lindeborg, knappt 1,2 kilometer öster om Hyllie centrum. De bor här sedan två år tillbaka och tycker att det nya området känns företagsamt och är en tillgång för Malmö. Gunilla skulle mycket väl kunna tänka sig att bo i det nya Hyllie.

- Det är en trevlig stadsdel och ett fint ställe att vara på. Jag trivs bra där jag bor nu, men visst är det lockande att flytta till Hyllie centrum nu när det finns så mycket där. Och framförallt är det ju internationellt med tanke på alla danskar som åker dit. Det är ju kul, säger Gunilla Sudas.

Sambon Roland instämmer och berättar att de uppskattar den internationella känslan man får av Hyllie centrum.

- Vi reste runt i världen i sju år, och då reste vi mycket i USA och i Tyskland - våra barn bor där. Så visst är det kul när världen är så nära hemmet. Det tycker vi är positivt. Och bostäderna de bygger ser ut till att bli fina så vem vet, kanske flyttar vi dit, säger Roland Löfqvist.

Roland Lo ̈fqvist - Hyllie Framtiden

Roland Löfqvist.

Gunilla Sudasjpg

Gunilla Sudas.

 

"Ett helt nytt samhälle växer fram"
Helen Artsberg bor i Holma, ungefär 1,5 kilometer nordost om Hyllie centrum, och kommer ofta hit för att shoppa på Emporia och se hur byggandet utvecklat sig. Själv skulle hon inte kunna tänka sig att flytta dit men hon tycker att området är väldigt fint och att det är positivt att bo nära Hyllie centrum. 

- Jag har precis varit i Hyllie och undersökt de senaste utbyggnaderna och det går ju verkligen framåt. Det är en fin stadsdel som tar form, och det ska bli spännande att se hur slutresultatet kommer bli, säger hon och fortsätter:

- Jag brukar promenera till Hyllie centrum ganska ofta och ibland går jag dit med en väninna för att ta en fika, det är trevligt. Det är ju ett attraktivt område, särskilt för de som jobbar där, möjligheterna är nog många. Allting finns ju där och man märker ju att ett helt nytt samhälle som växer fram. En helt ny värld skulle man kunna säga.

Helen Artman - Hyllie Framtiden

Helen Artsberg.

 

 

"Jag skulle vilja bo i Hyllie centrum"
Sheipef Haiduribor i Kroksbäck, ungefär 1,2 kilometer norr om Hyllie centrum, där hon läser på Kroksbäcks folkhögskola. Hon åker ofta till Hyllie med sina kompisar för att shoppa - antingen med bussen eller så går hon dit.

- Det är enkelt att ta sig till Hyllie då bussförbindelserna är bra, sen är det väldigt nära min bostad. Jag har bott här i Kroksbäck i 15 år och jag skulle vilja flytta till Hyllie centrum. Bostäderna de bygger där ser ut att bli fina och jag tycker verkligen om området, det är nytt och fräscht. Jag brukar ofta åka till Hyllie för att gå på Emporia, shoppa eller bara ta en fika med mina vänner och grannar.

Sheipefs dotter går på dagis i Kroksbäck och det är viktigt för henne att se sin dotter växa upp i en trygg miljö. Hyllie centrum vore ett bra alternativ för det, tycker Sheipef.

- Vem vet vad som händer i framtiden. Kanske flyttar jag till Hyllie centrum eller så bor jag kvar här. Jag trivs väldigt bra här eftersom jag har hela min familj här i Kroksbäck och grannarna är så snälla och hjälpsamma.

Sheipef Haiduri - Hyllie Framtiden

Sheipef Haiduri.

 

"Det är ett bra och fint område, jag tänka mig att flytta hit"
Sofie Berggren bor i Klagshamn, ungefär 6 kilometer söderut från Hyllie centrum.

- Jag är här varje dag då jag skiftar buss när jag ska in till skolan som ligger inne i Malmö centrum. Jag läser tredje året på gymnasiet. Det blir ju att man är här ofta och går på Emporia, säger hon.

Sofie berättar att hon även jobbar på Malmö arena när det är olika events.

- Jag jobbar i kiosken inne i arenan. Och jag har även många kompisar som jobbar här i Hyllie centrum. Både på Emporia och som jag, på arenan.

På frågan om hon skulle tänka sig att flytta till Hyllie centrum funderar hon lite.

- Det är ett bra och fint område så jag skulle nog kunna tänka mig att flytta hit sen. Även om allt finns i stan så åker jag hellre hit. Här är allt liksom samlat på ett ställe, och så går det snabbt och smidigt att ta sig hit. Det ska bli spännande att se hur det kommer se ut när det är färdigbyggt. 

 

Sofie Bergman - Hyllie Framtiden

Sofie Berggren.

 

"Det verkar bli ett fint och ett trevligt område"
Erik Bjärtorp pluggar Media & Kommunikationsvetenskap i Lund och bor i Elinelund, knappt 2 kilometer nordväst om Hyllie centrum. Han tycker att pendelförbindelserna är bra och smidiga. 

- Det är ett trevligt område som växer fram och jag är där ofta eftersom jag pendlar till Lund, säger Erik Bjärtorp.

- Man ser verkligen hur en ny stadsdel håller på att växa fram. Det verkar bli ett fint och ett trevligt område. Jag skulle kunna tänka mig att flytta dit eftersom det finns mer att göra för de yngre, och i alla åldrar med för den delen, säger Erik Bjärtorp.

Han tycker att Hyllie är som vilket område som helst men att det finns det där lilla extra som tilltalar folk.

Erik Bja ̈rtorp - Hyllie Framtiden

Erik Bjärtorp.