Hållbarhet är ett av HSB:s kärnvärden och genomsyrar det mesta företaget tar sig för. Socialt, ekonomiskt och miljömässigt jobbar man för ett hållbarare samhälle och när det var dags för visning av en av lägenheterna i splitternya HSB Sportsbyn, ringde man inredaren Sofie Börjesson på [room] by sofie och la ett förslag.
- Vi frågade om hon kunde tänka sig att inreda en tvårummare med bara vintageprylar på en budget om totalt 10 000 kronor, säger Patrick Lion.


Lätt i början
Sofie Börjesson tyckte att idén var jätterolig och nappade direkt.
- Jag är ju en "Blocketmissbrukare" sedan tidigare, så för mig var det klockrent. Och det var jätteenkelt i början att hitta bra och billiga saker, men mot slutet blev det svårare. Helt plötsligt var jag tvungen att välja mellan en tavla eller några kuddar och då var det svårt att prioritera. Hade det varit ett vanligt projekt så hade jag tagit båda grejerna - nu ser jag att det blev precis lika bra utan att köpa en massa nytt.
Blocket, Sopstationen, Erikshjälpen, Malmö Återvinningsdepå och Myrorna är några av alla ställen där Sofie hittade prylar och budget höll hon hela vägen - cirka 9 500 kronor landade allt på.
- Vi kommer att ha en lista med prylarna och vad de kostat i lägenheten i helgen, säger Patrick Lion.
- Vi hoppas att det kan inspirera några av våra kunder och få dem att också förstå att det går att inreda en lägenhet snyggt och hållbart för en ganska liten peng.

Vill du kika på lägenheterna i HSB Sportsbyn?
När: Visning lördag och söndag 12-13/9 kl. 11-13.
Var: I norra änden av Hyllie Boulevard, precis vid nya Badhuset.

Du som inte kan ta dig dit kan kika på Sofie Börjessons instagramkonto @roombysofie.

Läs mer
HSB Sportsbyn på sidan

Direktlänk
HSB Sportsbyn