- Emporia är unikt i sitt slag. Det blir en av de mest spännande shoppingupplevelserna i Europa och vi är otroligt glada att vi fått det slutgiltiga beslutet. Våra ägare är mycket grundliga och vi har haft en löpande dialog där vi försett dem med underlag inför beslutet. Nu har vi passerat den sista kvalitetskontrollen och fått godkänt, säger Erik Lennhammar, Deputy Development Director, Steen & Ström.

Emporia är inte bara spektakulärt ur ett skandinaviskt eller nordiskt perspektiv. Det är Steen & Ströms ägares största köpcentrumsatsning i hela Europa. Det är ett bygge och en process som följs noga av alla i köpcentrumbranschen. Den totala investeringsvolymen uppskattas till ca 3,5 miljarder kronor.

Under de senaste veckorna har flera nya avtal tecknats, bland annat H & M och Max Hamburgare. H & M har avtalat om en butik på närmare 2 500 kvm. En större del av den totala butiksytan är i nuläget redan kontrakterad.

Emporia skall ha en internationell karaktär och erbjuda shopping inom samtliga segment samt nöjen och kultur. På totala ytan 93 000 m2 handel (GBA) (78.000 m2 (GLA)) skall finnas ett komplett utbud av 220 butiker och restauranger. Butikerna spänner mellan de stora internationella klädkedjorna till mindre butiker med mer exklusiva varumärken.

Mer om Emporia

www.emporia.nu
www.steenstrom.se