Text Camilla Westemar & foto Urszula Striner

Det är dessutom Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad - The Point som förvaltas och utvecklas av Annehem (som i dagarna byter namn till Peab Fastighet). Och visst blev det ett landmärke.

Från tåget som just lämnat Oxie syns den grönskimrande byggnaden genom fönstret. Och bara några steg från stationen i Hyllie kliver vi in i foajén i The Point, sammanbyggd med Quality Hotel View.

Skräddarsyr kontorsutrymmet
Uthyrningsansvarig Jenny Wohlfart tar emot tillsammans med Martin Samuelsson som jobbar nära blivande hyresgäster för att skräddarsy kontorsutrymmen i alla storlekar.

Inflyttningen påbörjades i början av januari och i dagsläget är omkring hälften av lokalerna uthyrda - från mindre kontor på 150 m² till hela våningsplan.

- Visst är det ett fantastiskt läge - det allra bästa tycker vi, säger Jenny Wohlfart.

- Vi kan erbjuda alla fördelar som läget har och dessutom flexibla kontorslösningar som man kan påverka själv, bemannad reception och samarbetet med hotellet som är sammanbyggt med The Point.

Hänförande utsikt
Knappt hinner hissdörrarna stängas förrän vi är drygt halvvägs upp i huset och redan på våning 16 är utsikten hänförande. Ett delvis färdigställt kontor i väster- och söderläge används som visningslokaler för blivande hyresgäster.

- Företag som flyttar hit har stora möjligheter att påverka den slutgiltiga utformningen av lokalerna. Skalet är klart och förutsättningarna finns för att förverkliga egna lösningar, välja golvmaterial och färg på väggarna, berättar Martin Samuelsson.

- Vi hyr inte bara ut ett antal kvadratmeter utan möjligheten att sätta sin egen prägel på ett nytt kontor.

30 sekunder till toppen
På knappa 30 sekunder tar hissen oss från bottenplanet till 29:e våningen. Genom stora fönster panorerar Malmö med alla sina delar.

I väst Öresund och utsikten mot grannen Danmark, i söder anas havet bakom vilande åkrar. I öster möter 1970-talets Malmö det ännu växande Hyllie och i norr ligger centrala Malmö med den nya stadsdelen Nyhamnen. 

Än så länge är det en byggarbetsplats men med fantasins hjälp och Martin Samuelssons beskrivningar går det att se företaget System Verifications nya kontor framför sig.

- Det är delvis öppet i nock mellan planen och vi bygger en landgång mot söder, med spiraltrappor mellan planen, förklarar Martin Samuelsson.

Bland de företag som i dagsläget har eller ska flytta in i The Point finns Babyliss, System Verification, Cementa, kontorshotellet Regus och kemidistributören Brenntag.

Samverkan med Quality Hotel View
Bygget av The Point påbörjades i maj 2017 när det första spadtaget symboliserades med ett drönarfoto taget från just 110 meter. Totalt finns 20 500 m² kontorsyta på 29 våningar.

The Point erbjuder cykelrum med omklädningsrum i källaren samt tillgång till ytterligare service och tjänster via Quality Hotel View, bland annat konferenslokaler.

Annehem/Peab Fastighet har ytterligare två projekt på gång i Hyllie. Näst på tur står kontorshuset The Corner som under våren börjar byggas söder om The Point.

Ytterligare längre söderut, bortom Ikeas Hubhult, fortsätter utvecklandet av The Gate som blir Peabs nya regionkontor.