Tisdagen den 22 oktober kl 11 hölls en enkel ceremoni kring hotellets första spadtag med ett 50-tal inbjudna gäster.

- Det här är en stor dag för Hyllies fortsatta utveckling och en stor dag för min familj, inleder Percy Nilsson och riktar blicken mot sin dotter Nina Ulvinen.

Nina Ulvinen är hotelldirektör för Hotel Mäster Johan i Malmö och kommer även att ansvara för ledningen av Arenahotellet då det står klart i mars 2015.

Mer att shoppa för
- På Areanahotellet ska alla indianer bo medan hövdingarna bor på Hotel Mäster Johan, säger Percy Nilsson med en metafor för att jämföra ett ekonomihotell med ett förstklassigt.

Och för områdets fortsatta utveckling stärker Arenahotellet nu banden mellan de tre enigheterna; Malmö Arena, MalmöMässan och Emporia, som på kort tid gjort Hyllie centrum till en stark besöksdestination.

- Hotellrummen kommer att vara så billiga att våra besökare får mer att shoppa för på Emporia, förklarar Percy Nilsson.

Hyllie centrum utvecklar besöksnäringen
Johan Hermansson, stadens turistdirektör, hyllar samarbetet bland områdets aktörer och det resultat som både dagsläget och framtiden visar. De senaste 10 åren har besöksnäringen ökat med över 50 procent i Malmö. Tillväxten beror på en väl utbyggd infrastruktur och nya arenor för möten. Hyllie centrum står för båda delar. Arenahotellet centralt placerat mellan MalmöMässan och Emporia är därför ett välkommet komplement.

- Malmö Arena står för en enorm utveckling av turistnäringen i hela Malmö. Med kommande möten som till exempel Nordisk Form och evenemang som juniorhockey-VM kommer Hyllie bidra till en fortsatt tillväxt för regionen. Jag gratulerar hela Malmö till den satsning som nu görs med Arenahotellet, säger Johan Hermansson.


FAKTA
Arenahotellet uppförs som en tredelad byggnad, varav den högsta 16 våningar.
Antal hotellrum: 299
Övriga faciliteter: konferensavdelning och restaurang
Byggherre: Parkfast Arena Fastighet AB
Arkitekter: Wingårdhs arkitektkontor, Mats Mattsson SAR

Hotellbygget påbörjas omgående av Otto Magnusson Byggnads AB som har kontrakt på mark- och grundentreprenaden. I februari 2014 kommer Strängbetong att påbörja montering av stommen och i september 2014 kommer den att vara uppförd. Hotellet beräknas vara färdigt under våren 2015.

Upphandlade entreprenörer för hotellbygget:
Mark- och grund: Otto Magnusson Byggnads AB
Stomarbeten: Strängbetong
Ventilation och styr: Climat 80
VVS: Stjernfeldts VVS 
El: Bravida 
Badrumsmoduler: Parmarine

Läs mer om projektet på:
www.parkfast.se

Mer om aktuella hotellprojekt i Hyllie centrum:
hotell