text Camilla Bergvall
foto Peter Kroon

Jessica Lindsjö flyttade in i en nybyggd etta i HSB Sportsbyn för ungefär två månader sedan och börjar känna sig som hemma.
- Jag var inte så kräsen när jag sökte lägenhet utan ville mest tillbaka till Malmö. Att det sedan blev ett förstahandskontrakt i en nybyggd lägenhet här är såklart en stor bonus, berättar hon.

Fantastiskt ljusinsläpp
Lägenheten är rektangulärt formad och har stort ljusinsläpp. Något av det första Jessica gjorde när hon flyttade in var att köpa persienner och på sommarhalvåret behöver hon knappt använda några lampor. När vi kommer in i lägenheten står sängen precis till höger.
- Man kommer rakt in i sovrummet här, skrattar Jessica. Här finns inte riktigt någon hall, folk brukar lägga sina ytterkläder direkt på min säng.
Till vänster finns diskbänk och köksskåp, i mitten av rummet har Jessica skapat plats för ett litet köksbord och längst ner står en soffa framför teven. På liten yta har Jessica lyckats skapa en trerummare i en etta. Hela lägenheten är inredd i ljusa färger med mässing och gulddetaljer.
- Jag har mest köpt saker att inreda med som jag tycker om och har ingen egentlig tanke bakom.

Lugn och ro i hemmet
Jessica jobbar som produktionsledare inne i Malmö och tycker att det är skönt att komma ut till lugnet efter jobbet. Lägenheten är väl isolerad och än har hon inte märkt av några störningar, varken från byggena utanför eller av grannar.
- Jag trivs skitbra här. Jag bor hellre såhär lite utanför än inne i stan numera.
Närheten till nöjesliv och fritidsanläggningar betyder mycket för läget, tycker Jessica som har en klar favorit.
- Hade inte Emporia funnits här hade det inte varit alls samma sak, säger Jessica. Så fort det händer något på arenan så märks det också för oss som bor här, det märks att den är ett dragplåster. Men det är bara roligt när det händer grejer, tycker jag.

Simmar och springer
Jessica har simmat en del på Hylliebadet och uppskattar även motionsslingan som finns en bit bort. På frågan om hon saknar något, får hon fundera en bra stund.
- Kanske en liten matbutik nere på hörnet, om man glömt köpa mjölk eller något. Kanske också någon pizzeria som är nära. Visst, det är inte långt till Emporia där allting finns, men det vore skönt att ha något bara runt hörnet ibland.
Hyran ligger på omkring 6 400 kronor men det tycker Jessica är värt pengarna för en nybyggd lägenhet med nära till det mesta.
- Det blåser ganska mycket här ute, det är väl det jag kan komma på som är negativt, skrattar Jessica.