Allra längst bort mot Hylliebadet håller HSB på att uppföra den första av tre kvarter med bostäder. Inflyttning blir inte förrän 1 mars 2016, men redan nu september var en av lägenheterna klar för visning och vi släppte in Hyllie.coms egna bostadsgranskare Anders Ödahl och Mattias Dahlbäck.
Lägenheten som visades upp var en 58 kvadratmeter stor tvårummare på bottenplan med uteplats mot söder. Alla lägenheter har antingen uteplats eller balkong mot söder eller väster och ljusinsläppet är påtagligt.

Gillar ljusinsläppet
- Jag gillar verkligen att den är så ljus och luftig, säger Mattias Dahlbäck direkt när han kommer innan för dörren.
Han har varit där en gång tidigare i samband med den öppna visningen och skrev upp sig på kölistan direkt.
- Den är väldigt praktisk med gott om förvaring och att den är genomgående med ett stort gemensamt kök och vardagsrum tycker jag om.
Anders Ödahl är i grunden inte lika förtjust i öppna planlösningar, men är ändå positiv.
- Det är en ganska schyst idé med genomgående lägenhet och man har tänkt bra med ljuset och solen.
Han gillar dessutom att det ligger riktig ekparkett i hela lägenheten, samt att sovrummet har en rejäl garderobsvägg.
- Min känsla är att målgruppen här är yngre vuxna. Lite "Hyllie goes Möllan". Det är intressant med återbruk och att de har inrett visningslägenheten med vintagemöbler. Jag tror det kan locka en annan typ av människor och bidra till en bra mix i kvarteret.
På innergården byggs ett stort cykelgarage, stora grönytor med ett utegym, ett pingisbord och en lekplats. Väster om byggnaderna ska det dessutom uppföras en stor park, Engelska parken, med löpslingor och massor av andra aktivitetsmöjligheter.
Speciella platser för poolbilar från Sunfleet kommer att finnas och medlemskap ingår i hyrorna - liksom uppvärmning, men inte vatten.
- Det är helt okej att vatten inte ingår om det innebär att man som hyresgäst förbrukar mindre, säger Anders Ödahl.
För Mattias
Dahlbäck finns det ett stort plus till.
- Underjordiskt garage! Det är superbra att det finns parkeringsytor för oss som måste ha bil.

Torktumlare och tvättmaskin är standard
Annars är det pendlare och aktiva människor som projektledaren Caroline Ellberg tror kommer trivas i Sportsbyn.
- Det är nära till Hylliebadet, Malmö Arena och Bellevuestadion. Bussen stannar precis utanför husen och tågstationen i Hyllie är bara fem minuter bort, säger hon.
Totalt kommer det att finnas 128 hyreslägenheter i detta första kvarteret som är fem våningar som högst. De flesta är ettor och tvåor, men det kommer även att finnas några treor och fyror. Torktumlare och tvättmaskin är standard i alla lägenheter utom ettorna och det byggs även en stor gemensam tvättstuga i varje kvarter.
De två kvarter som byggs härnäst åt söder (mot Emporia) kommer dock att vara bostadsrätter.

Läs mer om HSB Sportsbyn här.