I november har det gått tre år sedan Malmö Arena invigdes och på samma gång blev startskottet för den förvandling som Hyllie genomgår. För att ta få en översikt om allt som är på gång bjöd aktörerna i Hyllie på en presentation om sina respektive projekt. Norrmannen Arthur Buchardt är en av byggherrarna som ingår i Samsyn Hyllie, han berättade om sina hotellplaner;

- Jag var först med få mark här, det var redan 1996. Då fanns det inga andra planer här utan de har kommit fram efter hand. Jag ville ha marken på grund av på bron, Öresund och Malmö och med tanke på hur det har utvecklats så var jag rätt ute.

 

Hyllie - där man ska vara

Percy Nilsson har en avgörande betydelse för Hyllies förvandling. Utan honom hade Hyllie förmodligen inte sett ut som det gör idag.

- Man kan prata om magkänsla men med den infrastruktur som finns i närheten, inre och yttre ringvägen, Citytunneln, Öresundsbron och flygplatser så är det inte svårt att räkna ut att det är här man ska vara. Det är glädjande att vi får hit den nya mässan, det är en fortsättning på mina idéer i vårt kvarter här, säger han.

Nästa projekt för Percy Nilsson är ett budgethotell som han hoppas ska stå klart hösten 2013. Det innebär att det blir konkurrens med Arthur Buchardt.

- Det hotellet som Percy planlägger blir självklart en konkurrent till mitt hotell. Men jag har en unik produkt och hoppas kunna klara av den utmaning som, framför allt kapacitetsmässigt, Percys och de andra hotellen som byggs innebär, säger Arthur Buchardt.

 

Kaffepaus på torget

Hyllie ska bli en stadsdel där det finns plats för såväl bostäder, arbetsplatser, evenemang och kommers. Utemiljön är viktig för att människor ska trivas här.

- Jag är här för att bredda mitt kontaktnät och förstå Hyllie bättre, säger Malmö stads nya stadsträdgårdsmästare Ola Melin. Jag är inblandad i många projekt som handlar om utemiljön. När jag var här en kväll för ett par veckor sen såg jag två familjer som satt på torget och drack kaffe. Det visar att Hyllie redan fungerar som en plats med en egen attraktionskraft och att man är på rätt spår.

Sammanlagt var omkring 120 personer på plats i Malmö Arena och tog del av presentationerna som föregicks av en lunch.