Arrangörerna vittnar om att resultatmålen på 10 miljoner i vinst för mästerskapet kommer att överstigas rejält. Biljettförsäljningen landade på sammanlagt 210 000 sålda biljetter. I Malmö Arena var publikfesten ett faktum, särskilt när danska landslaget spelade, de spelade alla matcher utom en i Malmö.
- Det är många danskar som kanske inte ens varit i Malmö tidigare som har upptäckt Hyllie och insett hur nära det är med Citytunneln och den nya stationen. Det har varit ett fantastiskt evenemang för Malmö, Malmö Arena och Hyllie, säger Peter Ek.

Den mäktiga arenan har galant klarat av utmaningen att vara huvudarena för ett så stort mästerskap som handbolls-VM är, tv-tittare i 163 länder har kunnat se sändningarna från VM. Logistiken i hela Hyllie har också fungerat prickfritt.

- Vi har inte fått några klagomål överhuvudtaget. Allt har fungerat perfekt med Hyllie station och för dem som haft med sig bilen hit har det också fungerat utmärkt med parkeringsplatser och parkeringsvakter som ställt upp och dirigerat trafiken, fortsätter Peter Ek.

De positiva intrycken som många nu fått av området kan mycket väl leda till effekter i Hyllie så småningom.

- Det är säkert många som upptäckt Hyllie som ett intressant och attraktivt ställe. Och den marknadsföring Hyllie får när man pratar med varandra om området kan leda till att många väljer att flytta hit när stadsdelen växer fram, säger Peter Ek.

En av de tusentals danskar som besökte VM var Hans Peter Spremsen. Och han understryker Peter Eks uppfattning.

- Det har varit otroligt smidigt att ta sig hit och arenan är verkligen alla tiders. Det känns faktiskt som att det har varit vår hemmaplan, säger Hans Peter Spremsen.

Från Malmö arenas sida är ett av målen att etablera sig i Köpenhamnsregionen. Och erfarenheterna från det nu avslutade mästerskapet tyder på att det är på väg att uppnås. Något som lyfter hela Hyllie.