Roths fastigheter är först ut av våra granskade lägenheter. Det är ett hyreshus i form av tre bostadshus i varierad i höjd längs Hyllie allé innehållande 53 lägenheter med tyngdpunkt på tvåor mellan 63 och 72 kvadratmeter och treor på upp till 90 kvadratmeter Bostadshusen stod klara för inflyttning november 2013 och är Hyllies första färdigställda bostadshus i det nybyggda området. Bostäderna är utrustade med egna tvättmöjligheter och tillgång till uteplats, balkong eller terrass.

Roth fastigheter deltar i EU-projektet Buildsmart som med stort fokus på energismarta lösningar och med produktion av egen energi inom fastigheten. Bland annat kan de boende i lågenergihuset ställa in och följa sin energiåtgång med hjälp av dator eller app i mobilen, och på taken finns solfångare som står för 40 procent av varmvattensuppvärmningen.

79 kvadratmeter på markplan
Andreas Monus och Mattias Dahlbäck är först ut från vår panel med Hylliegranskare, och de båda har tittat närmare på en trerummare på 79 kvadratmeter i Roths fastigheter, belägen på markplan. I lägenheten bor redan en hyresgäst, vänlig nog att upplåta den för granskning!

Andreas Monus, vår ena granskare, bor i en 2:a, bostadsrätt i Limhamn, och är väldigt intresserad av såväl arkitektur som stadsplanering.

Andreas _432

Vad tycker du om lägenheten?
- Den är välplanerad - och ljus, trots att den ligger långt ner i huset. Men det är ju inte så många hus omkring. Jag gillar hallen med klinkers och rejäl garderob. Badrummet är stort och likaså rummen. Köket är bra, även om jag upplever köksbänken något snål. På det hela taget en bra utrustad lägenhet men kanske något trång, trots att det är en trea. Jag gillar att man kan se sin elförbrukning i pengar. Och golvvärmen är verkligen ett plus - det går åt mindre energi och man slipper fula radiatorer. Fast jag tycker att på bottenplan borde det vara någon uteplats, det hade man kunnat planera in.

Det finns en gemensam gård som man som hyresgäst utan balkong kan nyttja. Vad tycker du om den?
- Det känns fräscht och nytänkande med gården - man ser att det finns lite natur, och  staketen där det ska klättra växter kommer nog att bli bra. Det syns att man lagt ner energi på gården. Men vissa fasaddetaljer och gårdsfunktioner känns 90-tal med stålkonstruktioner. Fasaden som vetter mot allén är fräsch - det bakom är inte lika påkostat. Helheten är ok men däremot förstör stålkonstruktionerna lite. 

Vad tycker du om läget?
- Kommunikationerna i Hyllie är förstås ett plus. Men jag är förvånad över att det inte finns bättre parkeringsmöjligheter kring huset.

 

Hylliegranskaren Mattias Dahlbäck bor själv i Roths fastigheter, i en etta, och är nyfiken på hur en större lägenhet ser ut. Han har sedan länge haft ögonen på det som händer i Hyllie, sen han fick höra talas om att Emporia skulle byggas nära Malmö arena.

Marcus _432

Vad tycker du om läget?
- Kommunikationerna är riktigt bra, det är lätt att ta sig överallt, nära Kastrup om du vill ut och resa. Malmömässan är nära, snart är det nya badet klart och så förstås finns ju Emporia. Du har allt här.

Vad tycker du om lägenheten?
- Jag som själv bor i huset känner igen mycket här. Och visionen om elmätningen är riktigt cool. Jag tittar mycket på den hemma. Det är mycket man kan kontrollera och se enkelt, och det gillar jag. Sen så gillar jag inte element och tycker mest att de är i vägen, så det med golvvärme är bra.

Saknar du något?
- Jag tycker att det är för få platser i garaget i huset, det är det fler som bor här som tycker. Jag längtar efter fler grannar, hus runtomkring, så klart. Mitt mål är att se det nya Hyllie komma upp från början till slut. Jag trivs väldigt bra här.

Vad tycker du om gården?
- Gården är fantastisk. När trädäcket var klart tog det inte lång tid förrän jag var där med min treårige son och utnyttjade solen i flera timmar. Den är väldigt barnvänlig.