Över 500 besökare kom under dagen till kontoret i Hyllie där Skanska bjöd på ett gediget program, med föredrag, paneldiskussioner och workshops som avlöste varandra. Förutom de stora visionerna för regionen var många branschfrågor på agendan, allt från byggteknik och OPS till etik och social hållbarhet.

Malmö Stad, Skanska, MKB, Trianon och Örebrobostäder deltog bland annat i en paneldebatt om social hållbarhet där Skanskas och Örebrobostäders projekt Vivalla inspirerade. På plats var även människorna bakom Skanskas projekt och deras samarbetspartners.

- Det är fantastiskt att se så många av våra kunder och samarbetspartner här idag. Vi hoppas kunna inspirera och skapa dialog kring viktiga frågor som mångfald och inkludering, samverkan och en hållbar samhällsutveckling, säger Magnus Persson, regionchef Skanska Sverige Hus Syd.

Besökarna fick också möjlighet till en rundvandring i Skanskas kontor Klipporna som ritats av Hennings Larsen Architechts. Det har en stilren nordisk arkitektur, med stora ljusinsläpp, där man jobbar aktivitetsbaserat.

Källa: Pressmeddelande från Skanska

 

 webb-magnus.jpgMånga från hyllieorganisationen i Malmö stad var på besök. Från vänster till höger; Klas Johansson, fastighetsdirektör, Louise Palm, projektledare för bostäderna längs Hyllie allé och Magnus Alfredsson, projektledare för Hyllie utvecklingsområde.webb-eva.jpg
Landskapsarkitekt och projektledare för Vattenparken; Eva Delshammar och Peter Gustafsson, projektledare för Hyllie utbyggnadsområde genom gatukontoret.webb-susanne.jpgRundvandring i Skanskas aktivitetsbaserade kontorsytor. Närmast i bild Susanne Rikardsson, nytillträdd vd för Fastighetsägarna Syd.

Läs mer
Om kontorshuset Klipporna