- Hyllie är ett nytt centrumområde i södra Malmö som växer oerhört. Inte bara med nya byggprojekt, utan också med människor som arbetar, pendlar, besöker och bor i området. Det ser Emporia som en stor möjlighet och fick därför idén att anlägga Sveriges första isbana på en takpark med syfte att göra Hyllie ännu lite mer attraktivt för de som bor och lever här, säger Anders Börgdal, marknadschef på Emporia.

Den 220 kvadratmeter stora isbanan på takparken öppnar lördagen den 13 december och står tillgänglig för allmänhetens åkning under Emporias ordinarie öppettider hela vintersäsongen. På helgerna kommer även en kostnadsfri skridskoskola hållas. För åkare som inte har egen utrustning finns skridskor och hjälm till uthyrning i anslutning till isbanan.

Som helhet spänner Emporias takpark över en yta om drygt 27 000 kvadratmeter och anses vara en av de större i världen. Förra året utsågs den som vinnare av Scandinavian Green Roof Award med motiveringen: "Takparken på köpcentret Emporia i Malmö är ett spännande exempel på hur gröna tak kan lyfta våra stadsmiljöer till nya höjder. Den visar upp en imponerande variation av gröna taklösningar som åstadkommits genom ett unikt samarbete mellan leverantörer, byggherre och arkitekter."

Med isbanan visar takparken upp en vinteraktivitet på ny höjd i ännu ett samarbete för en levande stadsmiljö, tillgänglig för alla.

- Hyllie har sedan starten på utbyggnaden växt fram i samarbete mellan staden och områdets aktörer. Varje del som tillkommer genererar mervärden för helheten. Tillsammans lägger vi nu mycket kraft på att arbeta med de öppna rummen och de offentliga ytorna. Emporias initiativ till en isbana på takparken är ett fint exempel på det, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad och ordförande i Samsyn Hyllie. 

Takparken och isbanan är tillgänglig via snedbanehiss och trappa direkt från Hyllie stationsgata, från insidan av Emporia eller via rampen från parkeringshuset.