Text Lisa Appelqvist & foto Urszula Striner

Hur känns det för en byggherre att sätta igång ett nytt projekt?

- Det känns bra! Det här blir vår fjärde nyproduktion. Vi har två i Västra hamnen och ett i Hyllie sedan tidigare. Det här blir det fjärde inom loppet av 15 år - och det bästa hittills, säger byggherren Gunnar Nevsten.

På vilket sätt det bästa?

- Dels har jag lärt mig mycket under de här åren, dels är det här ett fantastiskt läge med utsikt över Öresund och bron. Framför Parkhuset har vi även en liten park, Skrivareparken. Dessutom bygger vi i vackert ljust tegel.

Hur lång tid kommer det att ta innan man kan se den vackra tegelfasaden?

- Om ett år är nog stommen uppe. Men jag har faktiskt redan sett det! Vi har en modell i 3D där jag har gått omkring i huset med hjälp av virtuella glasögon.

Vackert tegel kommer även att gå igen i markteglet som omgärdar bostadshusen. Förutom Parkhuset, med etagevåningar på de översta två planen, så bygger Nevsten Fastighets AB två trivsamma grändhus på fyra plan, även dessa med etagevåningar.

- De småskaliga stadsradhusen är idealiska för barnfamiljen på fyra personer, konstaterar Gunnar Nevsten.

Vad är karaktäristiskt för era hyresbostäder?

- Vi bygger med väldigt hög standard och vi bygger alltid för att själva förvalta det. Det gör att vi har stor kännedom om våra hyresgäster. Vi möter dem personligen varje dag.

Ni har sedan tre år tillbaka en bostadsfastighet i ett kvarter längs Ymers gata, mittemot Hyllievångsskolan. Ni har även valt att ha huvudkontoret i Hyllie. Vad är era erfarenheter av stadsdelen så här långt?

- Det är att Hyllie blir mer och mer populärt. Med fler människor som bor här, all service är på plats och mera tillkommer. Liksom fler arbetsplatser. Hela stadsdelen har blivit en stad i staden.

Läs mer om det nya byggprojektet Luftmaskan 1 här