Camilla Westemar & foto Urszula Striner

I den i övrigt sparsmakade entrén med sin generösa takhöjd reflekterar glasprismor det infallande ljuset välkomnande. I hörnlokalen i bottenvåningen flyttar restaurang Edge Kitchen in efter sommaren och intill ligger den gemensamma loungen där Louise Carlsson och kollegan Carina Nordborg tar emot för en rundvisning.

- Loungen är lite av ett nav i huset. Här kan man samlas till spontana möten, boka möteslokaler i olika storlek och från i höst också beställa catering från restaurangen, berättar Louise Carlsson.  

Kaxig profil
The Edge sticker sannerligen ut med sin utformning. I vissa vinklar och med särskilda ljusförhållanden, ser byggnaden nästan ut att bara bestå av en fasad - som en kuliss.

- Hit flyttar företag som vill exponera sitt varumärke, som har visioner och vill attrahera både kunder och medarbetare, säger Louise Carlsson. Det är en kaxig byggnad helt enkelt.    

Tio våningar upp i huset ligger ännu en gemensam yta - en enorm takterrass med utsikt åt alla väderstreck. Det ännu ljusa lärkträet kommer att åldras med behag och anta en grå ton.

- Alla hyresgäster har tillgång till terrassen, för att äta lunch eller abonnera delar av den för ett eget event, säger Carina Nordborg och visar det tillhörande pentryt, även det möjligt att boka för egna möten.

Längst ut på spetsen på terrassen står Mikael Roos som jobbar på Addpro. Deras flytt gick 300 meter efter att de blivit för trångbodda.

- Det är första gången jag är här uppe, solen skiner ju äntligen så jag passar på i dag. Det är en fantastisk utsikt häruppe, säger han och blickar ut över Öresund.

Kreativa inredningslösningar
Kontorslokalerna i The Edge varierar i storlek, från den minsta på 190 kvadratmeter, till den största på 1400 kvadratmeter.

- Lokalerna som ligger i spetsen gick först såklart men det finns ännu lokaler kvar, säger Louise Carlsson när vi står i spetsen på plan 8.

Just den ganska svårmöblerade delen av huset, själva utropstecknet, har fått kreativiteten att blomma ut hos inredarna.

- Det finns många häftiga lösningar i huset med allt från platsbyggda, trekantiga bord som följer husets form, till showrooms och gemensamma utrymmen, berättar Carina Nordborg.

Hälsoprofil med sportdepå
Som en hälsosam profil har The Edge en sportdepå i källarplanet. Här finns cykelrum, omklädningsrum med duschar, förvaringsskåp med handdukstork och en mindre cykelverkstad.

Konsulten Linda Björklund på Givaudan, en av hyresgästerna i The Edge, är på väg ner i sportdepån. I två månader har The Edge varit hennes arbetsplats och hon är mer än nöjd.

- Det är en dröm att få ha The Edge som sin arbetsplats, det är ett fantastiskt ställe, konstaterar hon. Nära till allt, lätt att ta sig hit och alla bekvämligheter man kan önska i huset, säger hon innan hon leder cykeln upp för trappan för att rulla hemåt.    

Läs mer om kontorslokalerna i The Edge och lämna intresseanmälan på midroc.se