Text Lisa Appelqvist

Hyllie har börjat ta rejäl form. Hus, lägenheter och hela kvarter står färdiga. Byggkranar har flyttat ut och boende har flyttat in. Gårdar och lekplatser har fyllts med grönska och skratt.

- Det har hänt massor i Hyllie på senare tid. Mycket är färdigbyggt och det har blivit en väldigt fin stadsdel att leva och bo i, konstaterar Maria Hillbertz Persson på Ikano Bostad.

Tillsammans med JM/Seniorgården, PEAB, HSB och Riksbyggen gör Ikano Bostad en gemensam visningsrunda för nyfikna bostadsflanörer i helgen.

Levande kvarter
På söndagspromenaden mellan lägenheterna går det inte bara att upptäcka sin drömbostad i spännande planlösningar och materialval, utan även stadsdelens många färdiga gränder och kvarter i vitt skilda stilar och skepnader.

- Man får väldigt mycket på de här två timmarna som visningarna varar, konstaterar Maria Hillbertz Persson.

- Och förutom att ha öppet i våra fina visningslägenheter och visa vad det finns att välja mellan, så är det alltid roligt att slänga in en tävling.

Tipsrunda
Sagt och gjort! I de fem aktuella visningslägenheterna finns totalt tio frågor, två i varje lägenhet. Besökarna kan hoppa på och avsluta tipsrundan i vilken lägenhet som helst, men för att få pris behöver man svara på samtliga tio frågor.

- Alla som deltar och som svarar på alla frågor får ett flitpris - en rabattkupong på Dominos pizza som har öppnat på Hyllie allé.

Upptäcktspromenad
Dessutom dras fem vinnare som får varsitt presentkort på 500 kronor att spendera på köpcentret Emporia.

- Det här ska vara ett tillfälle för den som är nyfiken på Hyllie att se vad stadsdelen har att erbjuda redan nu, säger Maria Hillbertz Persson.

- I Hyllie finns det mesta inom räckhåll, det handlar bara om att upptäcka det.

 

Fakta/Visning Hyllie!

När: Söndag 17 mars klockan 12-14.

HSB: Norra Tennisgränd 6

• Brf Atleten, solsäkra terrasser och nära till Engelska parken.

Ikano Bostad: Hyllie Vattenparksgata 44

• Brf Pendla, kvardratsmarta lägenheter med egen balkong eller uteplats.

JM/Seniorgården: Hyllie Boulevard 7B

• I Hyllie söderläge, med utsikt över den stora stadsdelsparken, bygger JM stadsdelens första öronmärkta seniorbostäder.

Peab: Tors gränd 13

• Brf Hyllie Esplanadhus, klimatsmart med solceller och balkong i söderläge.

Riksbyggen: Allétorget 12

• Brf Cortado med takterrass och urban odling.

 

Läs mer om de fem byggherrarnas olika projekt i Hyllie här

Samt på respektive byggherres hemsidor.