Halva verksamheten finns redan på plats, men nu är det snart dags för Riksbyggen att flytta ihop båda sin verksamhetsområden i Hyllie.
- Det blir en jättestor strukturfördel för oss att samla allt på ett ställe, berättar regionchefen Robert Johansen.
Runt årsskiftet ska det vara klart för inflyttning och Riksbyggen får då tillgång till cirka 1 100 kvadratmeter fördelat på två plan i det sex våningar höga huset med glasfasad i hörnet av Hyllie Allé och Arenagatan.

Öppen miljö - som ett café
- Hela bottenplan blir en öppen miljö där vi kommer ha fokus på våra kunder. Det blir som ett café där man kan få en kopp kaffe och känna sig välkommen, berättar marknadsområdeschef Jesper Kristensen.
- Det ska kännas lite som att komma hem till oss. Vi kommer också kunna ha mötesrum och showrum på bottenplan och det blir betydligt enklare för oss att anordna evenemang när vi har allt samlat på ett öppet ställe.

Varför väljer ni Hyllie?
- Det är ju där det händer! Vi hade tre alternativ när vi funderade på att flytta: Triangelområdet, Centralen och Hyllie. För oss alla var pendlingsmöjligheterna viktigast och då funkar Hyllie perfekt. Sen tillkom det en del faktorer, som att det ska vara enkelt för våra servicebilar att ta sig från kontoret till våra fastigheter, säger Robert Johansen.
- Dessutom tror jag att en väldigt stor del av byggbranschen kommer att etablera sig här.

Vad tror du om området i stort?
- Jag tror absolut på Hyllie som stadsdel. Det är imponerande att Malmö orkar satsa på att skapa en helt ny stadsdel. Det är långt från självklart egentligen att en stad av den här storleken klarar av att etablera något sådant.

Närmaste granne - Länsförsäkringar
För Länsförsäkringar som flyttar in kontorsfastighetens ena tegeldel intill blir kvarteret Hermod en mötesplats nära marknaden och kunderna.
- Det finns puls här och det gillar vi, säger fastighetschefen Staffan Hellberg.
Länsförsäkringar finns idag centralt i Malmö, men behöver finnas på fler platser. Därför har företaget valt att etablera sig i Midroc Property Developments nybygge som kommer vara klart för inflyttning tidigt nästa år.
- Allt ser perfekt ut hittills, säger Staffan Hellberg.
- Vi vill komma närmare både marknaden och våra kunder och därför öppnar vi en mötesplats som ska funka som butik, kontor och bank samtidigt. Alla våra kunder ska kunna komma till oss och få sina ärenden uträttade, oavsett om det handlar om banktjänster, försäkringar eller rådgivning.

"En stark del av Malmös utveckling"
650 kvadratmeter i två plan kommer det att bli och cirka 30 personer kommer att ha sin arbetsplats i Hyllie.
- Hyllie är en stark del av Malmös utveckling och det rör sig mycket folk här. Det finns goda parkeringsmöjligheter, bra pendling och vi har fått bestämma mycket själva hur våra nya lokaler ska se ut.
- Vi har stora förväntningar på fastigheten också. Det ska vara miljöklassat efter högsta standarden med låg energiåtgång och bland annat ett cykelgarage i källaren. Det känns väldigt genomtänkt, avslutar Staffan Hellberg.

Läs mer om kontorsprojektet här.