Text Lisa Appelqvist

VA SYD:s kretslopp och kunskapscentrum Kretseum firar höstlovet med en lagom läskig Halloween-dag, öppen för allmänheten och fri entre!

Då kan man ta del av den befintliga utställningen, med bland annat upplevelsefilmen "Vilken värld?" på 280-gradersduken, och den stora modellen som visar vattnets kretslopp i den hållbara staden.

Liksom Kretseums många lekfulla stationer, bland annat ett källsorteringsspel där man ska vara kvick och sortera "skräp" på tid!

Eget toamonster
Men det väntar såklart också en massa spännande och roliga Halloweenläskigheter den här dagen.

Den som vågar kan till exempel gå på en ruggig "skräponad" (en "skräppromenad") genom Vattenparken. Därmed är man också modig nog för att göra staden lite mindre skrämmande ...

Det kreativa återbrukscentret återSKAPA är på plats med sin verkstad och tar med sig en materialbank med industrispill för den som är sugen på att göra eget och hållbart Halloween-pyssel. Varför inte ett riktigt läbbigt toamonster?

Och när man har tröttnat på att sitta still kan man spela av sig med lite sopig bajsbasket.

Byteshörna
Den som vill ta med till exempel leksaker, barnböcker, kläder eller skor som man inte längre har någon användning för, kan trolla bort det i Byteshörnan. Vem vet, kanske får man med sig något nygammalt hem? Det som blir kvar efter dagen doneras till Myrorna.

Halloween på Kretseum firas den 30 oktober klockan 10-15. återSKAPAs spökiga pysselverkstad har öppet mellan klockan 11-14.

Läs mer om Kretseum här