text Ewa Astly
foto Peter Kroon

- Jag sökte mig aktivt till Hyllie och Arenan för här händer så fantastiskt många saker, sport, musik och mycket annat, berättar Linda Olsson i en paus mellan förfrågningar i luckan och den ringande telefonen.  

Hon började sitt arbete hösten 2013 efter att tidigare ha jobbat extra. Nu arbetar hon i det närmaste heltid, uppdelat mellan receptionen, restaurangen och baren.

- Vi har en otroligt fin sammanhållning här på Arenan, oavsett var vi arbetar, säger hon.  

I företagshotellet samsas ett trettiotal företag, allt från plastikkirurgi, ortoped, bank till it-företag. Flera nya företag är på väg in.

Möter många människor

- Det kommer också många utifrån till receptionen för att fråga allt möjligt om Hyllie, människor som letar efter Malmömässan och Emporia. Det har till och med kommit en person in som ville köpa en SJ-biljett och en annan som trodde att vi var köpcentret Entré, så allt kan hända, säger Linda Olsson och skrattar.

Hon är Malmötjej men har bott i Spanien i många år.

- Jag arbetade på lyxhotell på Gran Canaria i sex år och trivdes väldigt bra. Jag tycker om att jobba med människor och så var klimatet underbart, säger hon och kastar ett öga ut på det trista skånska vintervädret.  

"Kan tänka mig att flytta till Hyllie"

För sju år sedan kom hon tillbaka till Malmö, en stad som hunnit förändra sig en hel del, till det bättre, tycker hon, under tiden hon varit borta.

- Jag bor på Kirseberg och tar tåget hit varje dag, det är ju fantastiskt. Jag kan tänka mig att flytta till Hyllie en gång när det har expanderat lite mer på bostadssidan, säger hon.

Att resa är ett av hennes stora intressen och nästa stora resa hoppas hon ska gå till Nya Zeeland.

- Att se nya platser och möta nya människor är mina stora intressen. Jag har tur för mitt jobb är fyllt med nya möten varje dag säger Linda Olsson.

Hon har själv varit på både konserter och hockey i Malmö Arena. Men oftast är hon en av dem som får evenemangen, allt från juniorhockey-VM till melodifestivalen, att bli en succé i Malmö Arena.   

- Det är roligt när vi får mycket beröm för goda arrangemang, säger Linda Olsson.