Familjen bor i Roth Fastigheters hyreshus längs Hyllie allé - områdets enda färdigställda bostadshus. Men under de närmaste åren blir flera hundra bostäder klara i området.

- Vi valde Hyllie därför att vi vill bo nytt och fräscht, säger Fabio.

- Det känns bra att bo här, men det är kvar att borra upp lite saker på väggarna så att det blir hemtrevligt, säger Deqa.

Strax efter inflyttningen blev Deqa mamma till Maliah, sex veckor gammal vid vårt besök, så att hon och sambon Fabio inte riktigt hunnit med att lägga all energi på hemtrevnad är inte så konstigt.

Alla vägar bär till Malmö

Tidigare bodde familjen i Kristianstad, vilket innebar tidskrävande pendling för Fabio som jobbar i Malmö. Att flytta hit blev lösningen. Och att Hyllie ligger utanför Malmös stadskärna är ingenting som stör.

- Kommunikationerna här i Hyllie är väldigt bra, konstaterar Fabio, som jobbar som systemutvecklare i Malmö.

- Man kan bara gå ut och hoppa på bussen eller tåget. Jag brukar ta mig till jobbet på olika sätt olika dagar och tar tiden för att jämföra vilket som går snabbast. Det finns flera varianter som funkar för mig.

Emporia - en självklar mötesplats

Närheten till Emporia är något som framförallt Deqa, som är föräldraledig med två små barn, uppskattar.

- Jag går till Emporia en del. Det är den självklara platsen om man ska träffa kompisar. Det är bekvämt, alla affärer finns där, och så slipper man ta av och på barnen ytterkläderna. Går man på stan inne i Malmö så måste man ju ta av och på dem i varje affär som man vill stanna lite längre i.

Balkongliv till våren

Fabio och Deqa ser fram emot områdets framtida utveckling - med allt från Hylliebadet som öppnar 2015, till att husets gård blir klar redan nu under vårkanten. Och de kastar längtande blickar mot sin nya fina balkong.

- Vi längtar verkligen till sommaren, säger Fabio.

- Jag tror att det kommer att bli väldigt bekvämt här i Hyllie, och trevligt - när det blir lite mer folk som bor här och man kan lära känna människorna i området, säger Deqa.

Kan ni se er bo kvar här om fem år?

- Ja, fast inte i den här lägenheten. Vi måste bo större när barnen blir större - deras rum kommer att bli för litet. Annars hade vi velat stanna så länge det går, säger Fabio.

 

Läs mer om Livet i Hyllie:

Linda och livet på Malmö Arena

"Jag är jättenöjd med boendet"