Text Lisa Appelqvist / Foto Maratongruppen

- Det verkar som att kommunen kommer att hinna få Hylliemilen klar till dess, konstaterar Emelie Jönsson som ivrigt har inväntat beskedet.

Hon är arrangemangsansvarig på MAI, Malmö allmänna idrottsförening, som har fått upp ögonen för den växande stadsdelen i Hyllie. Det nya motionsspåret - och det nya motionsloppet - kommer att sträcka sig in i Vintrie.

- Hyllie har blivit så pass stort och det är ett område som växer. Fler av våra lopp i dag går inne i centrum och i Pildammsparken - att vi nu kan erbjuda ett lopp i den mer lantliga miljön precis sydväst om Hyllie, det tycker vi är jätteroligt. 

Laginsats
Upplägget är en stor välgörenhetsstafett för lag där en del av anmälningsavgiften går till Unicef. Motionsloppet ersätter Malmö halvmara och Höstmilen, och riktar sig till företag och kompisgäng.

- Det är många som jobbar på kontor ute i Hyllie i dag. Stafesten blir förhoppningsvis en kick off för arbetskollegorna efter sommarsemestern, säger Emelie Jönsson.

Varje lag bjuds på en picknicklåda och musikunderhållning när det blir After Run i arrangemangsområdet efter loppet.

Välgörenhetslopp
Stafesten för Unicef kommer att ha två klasser. En löparklass där fem lagmedlemmar springer fem kilometer var (5x5 km) samt en promenadklass där hela laget går fem kilometer i samlad trupp.

Det är första gången MAI anordnar en stafett i tävlingssammanhang för motionsformat.

- Vi arrangerar Stafesten för Unicef tillsammans med Maratongruppen som vi även gör Vårruset med. I det loppet går pengarna till Barncancerfonden. Det är en fantastisk grej att vi kan göra så här - att en del av anmälningsavgiften hamnar i goda händer, konstaterar Emelie Jönsson.

Startskottet för Stafesten för Unicef bränns av den 19 september klockan 17 i Hyllie.

Stafesten för Unicef - läs mer om loppet och anmäla ditt lag här